Waar Hebt U Andere Kabbalisten Gezien?

othersDrie vragen die ik heb ontvangen over de verspreiding van Kabbalah.

Vraag: In een van uw lessen vroeg u aan mensen om suggesties betreffende de verspreiding van Kabbalah. Deze gedachte kwam in me op:is het mogelijk om het benodigde (Kabbalah)en het bruikbare (educatie) te combineren, en met wie kan ik hierover contact opnemen?

Mijn antwoord: Schrijf naar :english@kabbalah.info.

Vraag: Gezien de verergering van de wereldcrisis, waarom helpen andere Kabbalistische groepen (andere dan Bnei Baruch)ons niet om de leer over te brengen aan de massa? Zouden we niet moeten samenwerken en er naar streven om ook de hele wereld naar samenwerking en eenheid te brengen? En waarom bekritiseren ze ons voor de verspreiding van Kabbalah?

Mijn antwoord: Ze voelen dit niet als hun missie en bedenken steeds verschillende excuses voor het niet vervullen van de wens van Baal Ha Sulam. Daarom bevinden ze zich in deze droevige toestand.

Vraag: Met de wereld in crisis,waarom helpen andere Kabbalisten ons niet met de verspreiding van Kabbalah aan de massa? Waarom kunnen we niet samenwerken als een geheel? Weten ze niet dat dit is wat we zouden moeten doen? Waarom wenden ze zich van ons af? 

Mijn antwoord: Waar heb je andere Kabbalisten gezien? Dit is wat Baal Ha Sulam schreef in een van zijn brieven als antwoord op dezelfde vraag van een van zijn studenten.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Crisis and Resolution
Laitman.com Post: The Need for One Global Educational Program
Laitman.com Post: All the World’s “Wise People” Are In a Crisis
Kabbalah Today Article: “The Freedom to Know”
Mission Statement – Dissemination Information
Baal HaSulam Article: “Messiah’s Horn”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed