Voor De Laatste Keer Vallen In Het Zwarte Gat Van Het Egoïsme

the-upper-lights-influence-is-of-a-higher-order-than-any-earthly-influenceEen vraag die ik heb ontvangen: Hoe kan iemand die vandaag de dag de crisis ondergaat begrijpen dat hij word geconfronteerd met een keerpunt, en dat dit de kans is om te stijgen in spiritualiteit in plaats van dieper weg te zinken in de crisis?

Mijn Antwoord: Alles wat geschapen is bestaat uit Licht namelijk: verlichting (de energie van het geven) en het vat (het verlangen om met Licht gevuld te worden). Het Licht ontwikkelt onze egoïstische verlangens tot een eindfase waar het verlangen begint te voelen dat het onmogelijk is constant vervuld te worden door het Licht. De reden is dat het geluksgevoel het verlangen naar het Licht annuleert.

Bijvoorbeeld wanneer je dorst hebt en je drinkt water verdoof je het plezier door het vervullen van de wens door het drinken van water.

De huidige crisis leert ons dat onze egoïstische ontwikkeling het einde is genaderd en dat we niet door kunnen gaan met het gebruiken van het licht om onze egoïstische verlangens te vervullen. Met andere woorden we komen tot de ontdekking dat het onmogelijk is het ego te vullen. En terwijl onze ego doorgaat met pogingen om vervuld te worden, begrijpen onze gedachten dat dit zinloos is. Omdat we niet kunnen bestaan zonder vervuld te worden, zijn we gedwongen onze egoïstische verlangens te volgen ook al doen we dit tegen onze wil.

We voelen ons hierover niet enthousiast maar we worden gedwongen door onze omgeving. En omdat we het met tegenzin doen voelen we ons miserabel en depressief. Dit is ook de reden dat mensen ten prooi vallen aan drugs. In feite leidt dit tot een crisis op alle fronten van het leven. Immers het leven is gebaseerd op het gebruiken van het licht om onze egoïstische verlangens te vullen. Terwijl het verlangen zich ontwikkelde onder invloed van het Licht streefden we na om nog meer Licht te ontvangen. We voelden dat we nog meer vervuld gingen worden door over te gaan naar de volgende wens. En deze leugen hielp ons te evalueren.

Op het moment dat we staken met het egoïstisch te evalueren komen we tot de ontdekking dat dit een leeg gevoel geeft. Het Licht laat ons zien dat het onmogelijk is om op deze manier vervuld te worden. Daarom noemen we het “crisis”.

Dus moeten we stoppen met het misleiden van onszelf en in plaats daarvan realiseren dat de enige manier om een goed levensgevoel te krijgen we voor kwaliteit van het Licht moeten kiezen. De intentie van geven en liefhebben. Onze aardse ontwikkeling is tot een einde gekomen en als bewijs zien we dat vele fabrieken al zijn gesloten omdat het niet nodig is om overbodige nutteloze dingen te produceren. De grootte van uw jacht en het aantal nummers op uw bankrekening zijn niet langer een object van afgunst.

De mensen zien de echte bronnen van geluk niet meer. Aan het einde van de dag zal elke ster het maakt niet uit hoe fel het schijnt dimmen. Het egoïsme consumeert alles, bewaart het en geeft van binnen alleen maar duisternis. Het verspreiden van de kennis van Kabbalah is het enige dat ons de mogelijkheid geeft om onze natuur opnieuw op te bouwen …….”En de duisternis zal schijn zoals het Licht”.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: This Crisis Is Different Than Anything We Have Seen Before
Laitman.com Post: The Crisis Is One Way to Make Us Accept Nature’s Program and the Method of Correction
Laitman.com Post: Questions from Pharaoh – Our Egoism (Advanced)
Interview: The Reasons behind the Financial Crisis – Michael Laitman’s Talk with Leonid Makaron 11.24.08, Tel Aviv, Israel
Kabbalah Today Article: Spiritual Education
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Kunnen We De Ziektes Die Ons Treffen Elimineren? Laitman.nl Artikel: Voor De Laatste Keer Vallen In Het Zwarte Gat Van Het Egoïsme Laitman.nl Artikel: Bij Juist Gebruik Is Jaloezie Een Positieve […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed