Profeten Zijn Degenen, Die Ons Helpen Een Uitgang Te Vinden In Het Labyrint

when-will-suffering-disappearWanneer je aan iemand onthult wat er morgen gaat gebeuren, al is het goed of slecht, en je stuurt hem naar de goede richting naar aanleiding van jouw kennis van het systeem dat nog niet aan hem is onthuld, dan ben je in relatie tot die persoon een profeet, omdat je al een stap verder bent.

In onze wereld betekent het een stap voorwaarts maken in tijd. Maar wat is tijd? Wat betekent het dat een Kabbalist in tijd versnelt?

Het betekent dat hij klimt. Hij heeft al de toestand bereikt die de wereld enkele jaren later zal bereiken. Daarom praat hij met de mensen en waarschuwt hen: “Wees voorzichtig”. Net als in het labyrint waarin mensen zijn verdwaald kijkt hij van boven en stuurt hij hen: ga naar links, ga rechts, nu deze weg en dan die weg. En zo loodst hij hen naar de uitgang. Er zijn verschillende labyrints in deze wereld die specifiek voor ons zijn ontworpen.

Wanneer je één keer naar binnen bent gegaan en verdwaald bent wordt elk van deze ontwerpen een uniek avontuur. Maar onze avonturen worden gevaarlijk en diegenen die de weg al hebben afgelegd en al boven zijn, beheersen de methode, het programma, de plattegrond, de wegenkaart, of het kompas. Degenen die het hele systeem, alle routes en wetten en alles wat hierin gebeurt beheersen, deze mensen noemen wij profeten ten opzichte van iedereen.

Je kunt geen gids zijn tenzij je al verschillende stadia van dit pad hebt afgelegd. Anders zal je niet in staat zijn hen te leiden waarvan u wilt dat ze u volgen op hetzelfde pad.

Fragment uit de les van Baal HaSulam “Een Grondregel” – 18.03.2009.

icon for podpress  Bekijk de Les (Engels), [55:31m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed