Moeten We Bang Zijn Voor Wat De Financiële Crisis Teweeg Kan Brengen?

memories-of-past-lives-are-just-fantasies-of-this-lifeEen vraag die ik ontvangen heb: Veel mensen zijn bang voor de crisis. Kan het zo zijn dat we binnenkort te maken zullen krijgen met oorlogen, conflicten en geweld?

Mijn Antwoord: Dit is een mogelijkheid in elk land. We zien verschillende gewaarwordingen hiervan, verschillende verstoringen en problemen op verschillende plekken. Mensen die geen plek hebben om te leven, of voedsel om te eten en niet in staat zijn om zichzelf te beheersen – ze hebben tenslotte niets te verliezen. Ze zijn tot alles in staat en als deze mensen zich verenigen, en elkaar opstoken, kunnen ze een nationale rel veroorzaken.

Wat kunnen we eraan doen? Dit is geen vijand die we met wapens kunnen bestrijden. Stel je maar voor: er kunnen duizenden vrouwen en kinderen door de straat marcheren, en er is geen politie die ze zou kunnen tegenhouden.

De situatie in Amerika is waarschijnlijk nog niet slecht genoeg. Amerikanen hebben altijd al individuen beschermd: als individuen dingen bezitten – is alles goed, als ze niets hebben, zijn dingen niet goed. Maar niemand klaagt. Ze hebben nog steeds geld, goederen en voedsel om te geven aan de armen en werklozen.
Maar deze reserves zullen binnenkort opraken. Mensen vragen nu al: Waar zijn Obama’s duizenden miljarden dollars heen? Mensen voelen niet dat het geld goed is besteed.

In Japan gaf de overheid iedere burger ongeveer $100 zodat de mensen de markt zouden doen opleven, door het geld uit te geven. Maar mensen verborgen onmiddellijk het geld verborgen, doordat ze denken dat ze het later nodig zullen hebben. Niemand is wezen winkelen, aangezien mensen bang waren om het geld aan al het andere behalve voedsel uit te geven.

U ziet, dat we niet de teugels hebben om de wereld onder controle te houden. Tegenwoordig heeft de overheid geen controle meer over dingen. In het verleden was het in staat om deze processen te reguleren via de economie, maar tegenwoordig werkt dit mechanisme niet meer.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Weg Uit De Recessie Is Om Onze Houding Te Veranderen
Laitman.com Post: How Did the Stimulus Money Disappear Again?
Laitman.com Post: France Is On Strike

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed