In De Nieuwe Wereld Zullen We Wedijveren In het Geven Aan Anderen

riseEen vraag die ik ontving: Als we onze egoïstische gedragswijze vervangen door onderlinge vriendschap en het rekening houden met elkaar, zal dat onze ontwikkeling niet tot stilstand brengen, daar die het resultaat is van concurrentie?

Mijn Antwoord: Concurrentie verdwijnt niet. Ik zal je zeggen waarom dat zo is.

Tegenwoordig wil iemand een zo groot mogelijke winst, maar hij zal ontdekken dat zijn succes afhankelijk is van de hele wereld. Naarmate hij de groeiende verbondenheid tussen zichzelf en de wereld begint te zien, ontdekt hij dat het geven aan anderen hem uiteindelijke succes brengt. Hij gaat er niet op vooruit doordat de wereld opeens rijker wordt en hij een deel van de winst krijgt, maar doordat hij geleidelijk gaat ervaren dat hij zich, door weldoen aan de wereld, verbindt met iets hogers – een hogere vervulling en bevrediging. En deze hogere vervulling geeft hem de ervaring van de zin van alles wat er gebeurt – de ervaring van de Schepper.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Higher Reward Is All We Need
Laitman.com Post: The Crowd Psychology
Laitman.com Post: French Television Reform Is a Praiseworthy Initiative

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed