Er Wacht Ons Een Nieuwe, Spirituele Wereld

laitman_2008-11-14_7050Vragen die ik kreeg over hoe met de gevolgen van de crisis om te gaan:

Vraag: Wat kunnen we zeggen tegen mensen die net hun huis of hun baan kwijt zijn, om ze weer vertrouwen te geven zodat ze zich weer gelukkig voelen?

Mijn Antwoord: Je moet zeggen dat ze in het verleden afhankelijk waren van wereldleiders, maar dat ze nu ook afhankelijk zijn van de gedachten van iedereen. Elk mens is nu verbonden met de gedachten van andere mensen, volgens het integrale systeem dat nu van boven aan ons is geopenbaard.

Als mensen zich met elkaar beginnen te verbinden – of zij nu leiders zijn of gewone burgers, werkend, werkloos of dakloos, als wij allemaal ernaar verlangen de huidige toestand volledig achter ons te laten, dan beïnvloeden we het spirituele systeem. Als mensen inzien dat ze van elkaar afhankelijk zijn, dan beïnvloeden ze de bron van de krachten die onze levens beheersen.

Vraag: Wat moet iedereen precies doen, en waarover moeten ze denken?

Mijn Antwoord: Correctie vindt niet in onze daden plaats, maar in ons denken en ons verlangen, in onze houding en onze onderlinge relaties. Dit moet aan iedereen uitgelegd worden, en voorzover zij het willen en kunnen begrijpen, zal het duidelijker worden dat de houding van ieder mens tegenover anderen moet veranderen.

Dat is het enige wat bepaalt of iemand eten op tafel zal hebben. Hij heeft deze uitleg gewoon nodig, want zelf het kleinste beetje begrip daarvan zal zijn redding betekenen. Dat is belangrijk, en niet onze materiële systemen, zoals fabrieken, zaken of andere organisaties.

Daarom moet iedereen gelijkvormigheid bereiken met de Natuurkrachten. Dan staan we deze krachten toe onze levens te ordenen. In onze huidige toestand bieden we weerstand aan die krachten en weerhouden we ze deze wereld te doordringen en haar te ordenen volgens het nieuwe model. Als je gewoon uit de weg gaat, en ze niet meer blokkeert, dan zul je zien dat deze nieuwe wereld de norm wordt. Hoe? Het wordt een spirituele wereld.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: By Uniting, People Will Have Anything They Desire
Laitman.com Post: What’s Good About the Crisis?
Laitman.com Post: What Is Success?
Article: “The Law of Love”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed