De Ware Oorsprong Van Religies

foundationTwee vragen die ik ontvangen heb over hoe religies uit Kabbalah zijn ontstaan:

Vraag: Waar is het bewijs dat alle religies uit Kabbalah zijn ontstaan? Zijn er andere dan de Kabbalistische bronnen die dit bevestigen?

Mijn Antwoord: Dit is een historisch feit – lees de boeken die de Thora bevatten, of het Boek van Zohar etc. Religies zijn 2.000 jaar geleden ontstaan, als gevolg van de daling van de Joden van het niveau van Kabbalah – het niveau van schenking en liefde. Hun val van dat niveau leidde tot de verwoesting van de Tempel en het verschijnen van de Joodse religie, die de kennis kwam vervangen. De wetenschap, de verworvenheid, de waarneming van de Schepper en de verbinding met Hem.

In plaats hiervan geloven mensen in religie in iets zonder daadwerkelijk dingen waar te nemen, waarin ze geloven. Om deze reden, verschenen er later andere interpretaties van dezelfde religie – aangezien niemand het duidelijk kon zien en mensen maar dingen klakkeloos aannamen! Dit is hoe andere religies zijn ontstaan, ook al beschrijven ze zichzelf als nieuwe religies of nieuwe openbaringen.

Echter voordat dit alles begon, namen de Joden, de Eén Enkele Besturende Kracht van de Natuur – de Schepper. Dit is wat ze in al hun heilige boeken beschreven hebben, zoals de Mishna, de Talmud, Het Boek van Zohar, de Tanakh en andere.

Vraag: In een van uw artikelen, heeft u geschreven dat nadat de Joden uit Israël verbannen waren, werd Christendom, die er door de Grieken en Romeinen gebracht werd, dominant in de hele wereld. U legde tevens de nadruk erop dat dit geen religie is. Als het geen religie is, wat is het dan wel?

Mijn Antwoord: Ik denk niet dat je mijn artikel goed begrepen hebt. Er zijn drie hoofd religies – Jodendom, Christendom en Islam – en dit zijn in feite, religies. Echter, is Christendom niet ontstaan bij de Grieken of de Romeinen. Het is in Israël ontstaan, onder de Joden, na de verwoesting van de Tempel, en later werd het door de wereld verspreid.

Verwante Materialen:
Kabbalah Today Article: Who Are You, People of Israel?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed