De Schepper Wordt Verworven Door Middel Van De Eenheid Met Anderen

congress_2009_6001Twee vragen die ik ontvangen heb over de eenheid binnen de groep:

Vraag: Voor de eerste keer werd er totaal onverwacht het Congres in het Duits uitgezonden. Ik voelde een enorme kracht van liefde en eenheid met iedereen die Kabbalah studeert, maar toen ik een vraag wilde stellen, besefte ik dat ik tegen een levenloos beeldscherm aan het aankijken was, dat zei “Je kijkt naar een Live uitzending”. Dus mijn vraag is: “Is het mogelijk om spiritueel te groeien door je met de groep te verbinden?”

Mijn Antwoord: Ja, en dit is in feite de enige manier om vooruitgang te boeken – door vereniging. Dan zal je door middel van de eenheid de Schepper verwerven.

Vraag: Ik studeer al twee jaar Kabbalah. Ik help mee met de verspreiding bij het centrum een paar keer per week, en ik studeer bij het campus en bezoek het forum voor de virtuele groep. En ook al heb ik een goede verbinding met al deze mensen, voel ik dat het oppervlakkig is. Ik kan me niet echt verenigen met de mensen die op hetzelfde pad zitten als ik. Misschien doe ik iets verkeerd? Of misschien bestaat de behoefte naar dit soort verbinding alleen in de stoffelijke wereld?

Mijn Antwoord: Als anderen op dezelfde manier studeren als jij, betekent dit dat het aan jou ligt om je met hen te verenigen en om hulp te ontvangen, ongeacht de grootte of het niveau van de groep.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Are Playing Against Our Egoism
Laitman.com Post: A Game Is a Serious Affair
Laitman.com Post: The Condition of Entering the Upper World Is Mutual Guarantee
Article: “The Need for Love of Friends” 1984 – 3rd essay
icon for podpress  Giving and Receiving [4:48m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed