De Schepper En Natuur Zijn Hetzelfde

laitman_2008-11-14_7050Twee vragen die ik ontvangen heb over wat de Schepper eigenlijk geschapen heeft:

Vraag: Ik heb het u horen zeggen dat de Schepper en de Natuur hetzelfde zijn. Hoe kan dit? Wat heeft de Schepper geschapen, als hij niet de Natuur geschapen heeft – hiermee bedoel ik de wereld, het universum en alles wat zich erin bevindt?

Mijn Antwoord: Dit alles is de Schepper. Het enige wat geschapen was, is je eigen zelf.

Vraag: Heeft de Schepper ons geschapen met de intentie om te ontvangen, in plaats van te schenken, zodat we ons eigen verlangen zouden krijgen en dan aan Hem vragen om het te veranderen naar de intentie om te schenken, zodat we gelijkheid van vorm met Hem zullen bereiken? Maar zal de ontwikkeling van dit nieuwe verlangen uit het niets verschijnen, uit de schepping zelf, en ertoe leiden dat we beseffen dat we afgescheiden zijn van de Schepper?

Mijn Antwoord: De correctie wordt precies door de erkenning van het kwaad voortgebracht, door het besef dat men gescheiden is van de Schepper door middel van het egoïsme.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wij Zijn Geschapen Als Delen Van Eén Geheel
Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Eén Manier Om Ons Het Programma Van De Natuur En De Methode Van Correctie Te Doen Aanvaarden
Laitman.com Post: The Creator Is the Corrected You
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: “The Recognition of Evil and the Revelation of Good”
icon for podpress  The Way to Yourself [23:55m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Schepper En Natuur Zijn Hetzelfde Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Een Stap In De Richting Van De Eeuwige […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed