De Oplossing Voor Onze Falende Onderwijs Systemen Is Om Het Hoogste Bestuur Te Bestuderen

chess2Een vraag die ik ontvangen: Een twaalf jarig kind werd gisteren neergestoken door een ander kind. Hoe legt u het uit als zulke jonge kinderen een verlangen hebben om anderen pijn te doen?

Mijn Antwoord: De wreedheid in kinderrelaties komt uit onze gemeenschappelijke natuur voort – het verlangen om te ontvangen. Dit verlangen groeit constant en hier kan niemand iets aan doen. In het verleden, waren kinderen naïever en beter gedisciplineerd, dus was het mogelijk om ze te onder controle te hebben. Maar het is niet langer mogelijk, en om deze reden proberen mensen niet eens om ze onder controle te houden.

Terwijl in het verleden leraren in staat waren om kinderen onder controle te houden door tegen ze te schreeuwen en ze bevelen te geven, zijn ze nu bang om het klaslokaal in te gaan, aangezien ze niet weten wat ze daar staat te wachten. Dit is niet de fout van de leerkrachten of de onderwijsinstellingen, omdat ze de correcte methode missen. Ze proberen een onderwijssysteem te creëren, maar de egoïstische verlangens van de mens kunnen ze geen correcte oplossing geven, aangezien we net zo erg zijn als de kinderen.

Onderwijs geschiedt alleen door middel van voorbeelden, maar we missen zelf het juiste model van bestaan, zodat we een voorbeeld voor ze kunnen stellen. Wat laten we ze op tv en het internet zien, en alle anderen plekken waar ze hun informatie vandaan halen? Ik denk dat de wereld reeds begint te begrijpen dat het geen kracht heeft over de volgende generatie. Het proces is reeds uit hand gelopen en het is niet mogelijk om er iets aan te doen. Echter is het een goede zaak dat het kwaad onthuld wordt, omdat mensen nu in staat zullen zijn om het juiste uitleg te horen. Als de crisis in het onderwijs echt uitbreekt, zullen de mensen bereid zijn om te luisteren.

We moeten aan de mensen uitleggen dat de jonge generatie niet binnen de grenzen van het oude onderwijssysteem kan bestaan. Op de gelijke wijze, zijn we niet in staat om de economie te corrigeren, of de gezinsbetrekkingen, cultuur en onderwijs, binnen de grenzen van de oude systemen. Mensen moeten horen dat de hele scala aan problemen één enkele oplossing heeft. Dus wat is deze oplossing?

Mensen moeten het Hoogste Bestuur bestuderen, dat vanuit absolute goedheid afkomstig is aan de ene kant, maar op een strenge manier ons gedrag vast stelt aan de andere hand. Dit is onderwijs: Het is het onderwijzen van hen die net hun leven beginnen over de verbinding met de Schepper of de Hoogste Kracht, omdat de Hoogste kracht het enige is wat ons beïnvloedt. Dit is wat we nodig hebben en dit is wat we aan onze kinderen moeten geven: een plan, een programma, een wetenschap, een begrip. We moeten ze leren over hoe succes te bereiken in de werkelijkheid waar we in leven.

Mensen moeten onderwezen worden over het belangrijkste, namelijk over hoe goed te leven! En ze zullen in staat zijn om goed te leven onder de voorwaarde dat ze de Absolute Goedheid openbaren. En dit is de essentie van de wijsheid van Kabbalah: om de persoon in deze wereld in staat te stellen om de onthulling van de Schepper te versnellen.

Citaat uit de les over Baal HaSulam’s artikel “De Essentie van Religie en zijn Doel” op 17.02.2009

icon for podpress Watch the Lesson, “The Essence of Religion and Its Purpose” [55:02m]: | Download
icon for podpress Listen to the Lesson, “The Essence of Religion and Its Purpose” [55:02m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed