De Informatie Die Verstrekt Wordt Door De Massa Media Veranderen Is Van Grootst Belang

Audio Newspaper "Kabbalah Today"Een vraag die ik gekregen heb: Moeten massamedia en onze cultuur veranderen?

Mijn Antwoord: Absoluut. In feite is dit het belangrijkste. De massa media moet dienen als een wereld onderwijs systeem en de essentie van het proces van de globalisering uitleggen. Dit zou hun hoofdverantwoordelijkheid moeten zijn.

Alle bronnen van communicatie en alle zenders die mensen informatie geven zouden 24 uur per dag moeten besteden aan het volk de kennis doorgeven over hoe het leven te organiseren onder de nieuwe omstandigheden. En de waarheid is, dat dit het enige is wat de mensen willen horen, omdat alles om ze heen uit elkaar aan het vallen is, en deze kennis ze het enige ding geeft, dat ze kan redden.

Als miljoenen mensen hierover beginnen na te denken, zal dit overal de boventoon voeren. Tenslotte is er geen afstand voor gedachten, dus alles waar mensen op één plek over nadenken, wordt onmiddellijk uitgedrukt op andere plekken. De kracht van de gedachten van miljoenen mensen is enorm, en het kan alles openbaren in een razend tempo. Als resultaat zal correctie veel sneller plaatsvinden dan corruptie. Ook al vond het proces van corruptie over millennia plaats, het proces van de correctie kan binnen een paar maanden plaats vinden.

Kabbalah verklaart het proces van onze ontwikkeling. Niemand gaat hier vrijwillig doorheen; iedereen neemt er noodgedwongen aan deel, omdat hij door de omstandigheden onder druk gezet wordt. Niemand vraagt onze toestemming om aan dit proces deel te nemen, omdat egoïsten er nooit mee instemmen om iets op te geven en zich te verenigen.

Echter zullen de mensen in staat zijn om dit te doen omdat ze er naar zullen verlangen om uit hun problemen te komen! En ze moeten weten dat er niets anders op zit. Deze uitleg moet gebaseerd zijn om bewijs uit de natuur en wetenschap, en het moet de mening van de wetenschappers en specialisten citeren op het gebied van economie en financiën. Dan zullen mensen overtuigd worden dat er geen andere keus is, dan ons in een globale wereld te verenigen, die gedomineerd wordt door het “vlinder effect”.

Er is geen andere keus – we zullen dit moeten doen! Wat moeten we anders doen, als de Natuur dit van ons verlangt? We kunnen of leven of sterven – de keus is aan ons!

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 08.03.2009

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Internet Makes Us All Part of One Community
Laitman.com Post: French Television Reform Is a Praiseworthy Initiative
Laitman.com Post: Crisis or Not, We Have to Disseminate Kabbalah
icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [53:26m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept” [53:26m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed