De Hele Evolutie Is Gericht Op Ons Het Hoogste Niveau Van Het Bewustzijn Te Doen Bereiken

matterWe zijn simpelweg de bevelen van de Natuur aan het volbrengen, en het doel van de Natuur is om ons naar het Hoogste Niveau van ontwikkeling te brengen. Natuur werkt volgens een programma dat tot doel heeft om zijn hoogste niveau, de mens, naar het hoogste niveau van de ontwikkeling te brengen.

De mens, dat eigenlijk een stuk eiwittenmaterie is, is het laatste niveau van de levenloze, vegetatieve en dierlijke niveaus van de ontwikkeling. Dit betekent dat dit “dier” het begrip en gevoel moet verkrijgen over wie hij is, wat hij is, waarom hij bestaat en waar hij vandaan komt. De hele evolutie is hierop gericht.

Dit is waarom er door de menselijke geschiedenis heen, beginnende bij de Big Bang en tot aan het einde van deze wereld, we onderbewust er naar streven om de ware waarneming van de werkelijkheid te verwerven, het ware begrip en kennis opdat we de hele Natuur en haar programma zullen bevatten.

Elk moment in ons leven, al onze ontwikkeling is toegewijd aan dit doel. Het kan zijn het eten, het drinken, het werken, met iemand communiceren of iets doen – alles wat ik doe, bewust of onbewust, alle processen in mijn lichaam, zijn hele opbouw, alle elektronen, moleculen, deeltjes en organen, al zijn niveaus – het levenloze, vegetatieve en dierlijke – alles is erop gericht, alles leeft en bestaat alleen met dit ene doel: om het Hoogste Niveau van bewustzijn te verwerven. Om deze reden zijn de hele evolutie en het hele pad van onze natuurlijke ontwikkeling op een dergelijke manier opgezet, zodat de mens het hoogste niveau van de ontwikkeling van de Natuur zal verwerven.

Verworvenheid betekent dat een persoon alles in de Natuur beseft, samensmelt met haar programma en het zelf begint uit te voeren, waarbij hij beseft dat zijn lot is om hetzelfde te worden als de Kracht die vervult, absorbeert en de hele Natuur omvat.

Dit is de reden waarom de crisis van vandaag globaal is. Het komt naar ons toe uit die Hoogste Staat, die we dienen te bereiken, en die zijn tegengestelde toestand aan ons openbaart. De crisis laat ons zien dat de correcte, toekomstige toestand gebroken is, waardoor we inzien wat voor een grote perfectie we kunnen bereiken indien we deze wereldwijde crisis corrigeren.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” van 10.03.2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [57:35m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, [57:35m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed