Alle Kabbalistische Boeken Spreken Over Onze Verlangens En Het Verwerven Van De Schepper

reading-bookVragen die ik gekregen heb over de spirituele betekenis van de Kabbalistische geschriften:

Vraag: Is er een vertaling van de 613 verlangens (geboden) van de Thora naar de taal van de tien Sefirot?

Mijn Antwoord: Als een voorbeeld, zie Baal HaSulam’s artikel “Pkudin ve Eitin” aan het einde van het “Voorwoord voor het Boek van Zohar” – niet te verwarren met de “Inleiding tot het Boek van Zohar“.

Vraag: Het volgende is een citaat uit een gedicht van Baal HaSulam: “En die speciale Toren van Oz zal voor je verschijnen”. Waar doelt de Toren van Oz op?

Mijn Antwoord: Oz is een kracht, die refereert naar de volledige openbaring van de Schepper.

Vraag: Een van Baal HaSulam’s teksten zegt: “De Methode van Invloed door middel van Namen”. Kunt u uitleggen wat dit betekent?

Mijn Antwoord: Het woord “Namen” doelt op verschillende gedeeltelijke verwerving van de Schepper, die dan gecombineerd worden om Zijn ene vier-letterige naam te vormen – HaVaYaH.

Vraag: Het Boek der Schepping spreekt over zeven hemelen, waarvan elke zeven manen heeft, en de zevende hemel bevat de pure zielen. Het noemt ook de “schermen”. Ik zou hier meer over willen weten. Wat betekenen de hemelen, de manen en de schermen nou eigenlijk?

Mijn Antwoord: Dit alles doelt alleen op de Sefirot, Partzufim, Olamot, Masachim, Reshimot en andere onderdelen van het verlangen, die geleidelijk gelijk worden aan de Schepper. Dit komt doordat er niets anders bestaat dan de Schepper en het verlangen dat Hij geschapen heeft. De zeven hemelen, zijn de zeven Sefirot van ZON. De zeven manen is de Malchut in iedere Sefira, etc. Zie ook het werk van de Ari.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Verschil Tussen Spirituele Correctie En Het Naleven Van Rituele Voorschriften
Laitman.nl Artikel: De Spirituele Betekenis Van Namen En Titels
The Zohar: “The Tenth Commandment,” Item 237
Baal HaSulam Article: “Introduction to the Book, From the Mouth of a Sage”
Baal HaSulam Book: “Preface to the Wisdom of Kabbalah”, Section “Five Partzufim of the World of Atzilut MA and BON in Each Partzuf”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed