We Zijn Altijd Onderworpen Aan De Natuurwet Van Liefde

How Old Is the World?Des te meer we de uitdrukking “hebt uw naaste lief als uzelf” herhalen, des te minder we het begrijpen. Het staat geschreven dat dit de algemene regel is, de wet van de hele werkelijkheid, en dat we in overeenstemming ermee moeten handelen. En wie ook denkt dat de individuele delen van het universum er niet aan gebonden zijn, heeft het fout.

We gehoorzamen aan deze wet omdat we geen keus hebben, aangezien we in één dimensie of één atmosfeer leven. Deze wet beïnvloedt ons, maar we gehoorzamen het tegen onze wil in. Het lijden dat we ervaren is precies deze aanwezigheid van het verlangen om deze wet te gehoorzamen. Dit is hoe we het verschil voelen tussen de huidige staat en een verder gevorderde staat.

Als we hier op letten, zullen we het belangrijkste kunnen onderscheiden: dat dit wet voor ons verplicht is. Het beïnvloedt ons en we bestaan opzettelijk in een staat die er aan tegengesteld is, waar we er niet naar verlangen. Dit wordt gedaan opdat we zijn belang, glorie en universaliteit zullen beseffen. Dan zullen we het vrijwillig gehoorzamen, uit onze vrije keus.

Het feit is dat we allen de Schepper of de Natuur dienen. Sommigen van ons doen het onvrijwillig, terwijl anderen het vrijwillig en bewust doen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Humanity and Nature Want the Same Thing – Unity
Laitman.com Post: Man Was Created to Exist In Balance With Nature
TV Program: “Ask the Kabbalist”
Baal HaSulam Article: “The Love for the Creator & Love for the Created Beings”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed