We Moeten Kiezen: Bestuderen We Onze Wereldwijde Werkelijkheid, Of Komt Er Een Oorlog?

war-is-no-solution1Veel mensen schrijven nu over mogelijkheid dat er oorlog komt.

In het verleden vormde oorlog vaak de uitkomst uit een moeilijke situatie. Maar in deze tijd zou een oorlog niet tussen twee legers plaatsvinden, ergens langs grenzen, maar zou een oorlog alle landen van de wereld beïnvloeden en daarom zijn mensen er zo bang voor.

Dus, oorlog voeren is geen wijs besluit. Die vergroot ons lijden alleen maar en dan vragen we ons vervolgens af: “Waarom? Waarom gebeurt dit? Hoe raken we uit hieruit?” Dat zal ons dwingen om een antwoord te zoeken op de vraag, wat nu te doen.

Het zou prachtig zijn als mensen zich deze vragen nu al stelden, voordat er een oorlog uitbreekt, vanuit hetzelfde gevoel van lijden als na een oorlog. Maar dit kunnen mensen niet. Kabbalah stelt voor: “Laten we naar dit proces kijken vanuit het perspectief van Kabbalah!” Maar de mensen antwoorden: “Dat willen we niet.” Ze willen niet nader komen tot deze wijsheid, omdat het hen laat voelen hoe ze lijden onder hun huidige toestand.

Maar het lijden dat Kabbalah in mensen wekt, kan oorlog vervangen! In plaats van in werkelijkheid door het lijden heen te moeten, ervaar je het in het systeem van krachten: je zult voelen hoe ver je verwijderd bent van de volmaakte staat, hoe laag en koppig je bent. We kunnen onze inspanningen richten op het bereiken van groter inzicht, op leren, in plaats van te schuilen voor bommen, en bloed te vergieten!

Als de mensen dit zouden begrijpen, dan zouden ze van het pad van het lijden, overgaan op het pad van Licht. Tenslotte moeten we hoe dan ook tot de erkenning van het kwaad komen, en deze erkenning kan ofwel via de weg van oorlog ofwel via de weg van studie komen. Laten we hopen dat de mensheid zal inzien dat er deze twee mogelijke wegen voor haar ontwikkeling zijn, en dat de ene weg beter is dan de andere. De mensen geloven nog steeds dat er een andere uitweg uit deze crisis is dan oorlog, omdat iedereen bang is, door de vooruitgang en de productie in de wapenindustrie.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Game of Life Has New Rules
Laitman.com Post: War Will Erase Everything
Kabbalah Today Article: “Puppet on a String”
Brochure: “Lecture in Arosa”
Baal HaSulam Article: “Peace in the World”
icon for podpress  Freedom of Choice [15:59m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Moeten Kiezen: Bestuderen We Onze Wereldwijde Werkelijkheid, Of Komt Er Een O… Laitman.nl Artikel: Wetenschappers Voorspellen Een Eeuw Van Oorlogen Om Natuurlijke Hulpbronnen […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed