We Kunnen De Doeltreffende Stimulans Van De Natuur Niet Ontwijken

how-do-you-avoid-becoming-relaxed-on-the-path1In het Nieuws (uit The New York Times):In slechte tijden stromen de Amerikanen naar de bioscoop“. Hollywood profiteert van de recessie. De bezoekersaantallen zijn met bijna 16% gestegen . Als deze trend zich gedurende de rest van het jaar voortzet, betekent dit het grootste kassucces van de laatste decennia.

Mijn Commentaar: Deze oplossing is niet nieuw: de overheid zorgt gewoon voor brood en spelen voor homo sapiens en dwingt de televisiestations om non-stop shows uit te zenden, geproduceerd door de “droomfabrikanten” die in deze moeilijke tijden zo in trek zijn. Dit kalmeert de massa en wiegt haar in slaap, totdat de ellende echt losbarst. De crisis is nodig om ons naar het volgende niveau van onze ontwikkeling te brengen en als we blijven weigeren om ons te ontwikkelen dan heeft de Natuur een nog veel doeltreffendere stimulans voor ons in petto.

Definitie van stimulus: in het oude Rome duidde dit een scherpe prikstok voor het vee aan. Een stimulus geeft een sterke prikkel, het is een innerlijke of uiterlijke factor die een reactie of een actie veroorzaakt.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: How Can We Stop Being Slaves of the Advertisement Industry?
Laitman.com Post: Will It Help Moving from a City to a Suburb?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed