We Hebben Duizenden Jaren Van Lijden Doorgemaakt, Om Tot Een Enkele Conclusie Te Komen

abovemensheid bestaat al vele duizenden jaren op de wereld, en alle reïncarnaties waren nodig opdat wij eindelijk slechts één ding zouden begrijpen – dat het egoïstische verlangen dat wij altijd willen bevredigen, waaraan wij elk moment van ons leven wijden, incarnatie na incarnatie, nooit vervuld kan worden.

De mens komt in de loop van zijn leven en van generatie tot generatie steeds dichterbij deze ontdekking; telkens weer teleurgesteld, realiseert hij zich: “Steeds als ik iets nastreef, dan geniet ik er nauwelijks een seconde van, en dan verflauwt het genot al weer”. Deze ervaring stapelt zich op in ieder mens, en in onze generatie zijn we tot de conclusie gekomen dat er niets meer is om naar te streven! Daarom voelen mensen zich depressief, daarom is er terrorisme, scheiding, en algemene desillusie. Dit is allemaal het gevolg van het onvermogen van mensen om vervulling te vinden.

En nu ontdekken we nog iets – dat onze relaties met elkaar ons niet bevredigen. Door de onjuiste verbindingen tussen ons, kunnen we ons niet eens bezighouden met handel of zaken. Ze maken het onmogelijk voor ons om zelfs maar in onze basisbehoeften te voorzien. Het probleem is nu niet eens meer een gebrek aan genot, maar een gebrek aan de dingen die essentieel zijn om te overleven, om te leven. Daar heeft onze ontwikkeling toe geleid.

Dit alles dwingt ons tot de conclusie dat het niet de moeite waard is om te werken ten bate van ons egoïsme. Dat leidt alleen maar tot teleurstelling, en tot de vraag: “Wat is de zin van mijn leven?” En als dat nu nog niet het geval is, dan zal nog meer lijden, zoals door hongersnood, de mensen tot die juiste conclusie brengen.

In elk geval is de leegde die iemand binnen zijn verlangen naar genot vindt, het beginpunt van waaruit hij aan zijn spirituele ontwikkeling kan beginnen.

Verwante Matarialen:
Laitman.com Post: Questions from Pharaoh – Our Egoism (Advanced
Laitman.com Post: The Game of Life Has New Rules
Laitman.com Post: Comfort Can Only Be Achieved by Correcting Egoism
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 8 – “Structure of Spirituality.”False Pleasures””
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 13: Defining the Goal [25:09m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed