Wat Is Ervoor Nodig Opdat Zelfs De Eenvoudigste Mens Zich Realiseert Dat Wij Allemaal Van Elkaar Afhankelijk Zijn?

threatVeel wetenschappers en filosofen, van Vernadsky, Kant en Hegel tot moderne filosofen, beschrijven de wereld als een verenigd, gesloten systeem dat op alle niveaus volledig onderling afhankelijk is. Zij leggen uit dat de mens niet buiten de wetten van de Natuur om kan bestaan, dat hij er altijd binnen moet blijven.

Tegenwoordig zien we ook dat de Natuur volledig geïntegreerd is. Maar hoe kunnen we dit aan de eenvoudigste mens in de wereld duidelijk en begrijpelijk maken, aan de mens die alleen zijn werkplaats kent, en de weg tussen zijn werk en zijn huis? Het zal hem duidelijk worden als hij de plaatselijke kruidenierszaak binnenloopt en als de verkoper tegen hem zegt: “Het brood is uitverkocht!”

Waardoor is het brood uitverkocht? Doordat de ene toeleverancier geen meel meer, de nadere geen olie meer, weer een andere geen water en weer een andere geen elektriciteit meer levert. Kortom, er is geen brood meer. Dus wat moet ik doen? Zorg dat je een overeenkomst sluit met iedereen – dan zul je weer brood hebben.

Die mens zal dan van de een naar de ander moeten gaan om met iedereen te onderhandelen, en zo leert hij dat hij van de hele wereld afhankelijk is. Dat is de situatie waar we naartoe gaan. Als we de verbinding tussen ons niet herstellen, dan hebben we straks alleen nog maar lege schappen. En dat grote lijden zal ons ertoe brengen onze afhankelijkheid van iedereen te ontdekken.

Sommigen denken dat ze kunnen wegvluchten. Ze denken: “Ik koop een stuk land, ik plant wat aardappelen en tomaten, daar heb ik genoeg aan. Van de rest van jullie trek ik me niets aan! Ik kan goed voor mezelf zorgen”. Maar dat is onmogelijk! Het leven zit nu zo in elkaar dat het niemand meer laat ontkomen. Daarom juist zegt Baal HaSulam dat maatregelen om ons af te scheiden, zullen leiden tot Naziregime. Tenslotte zijn we dan nog steeds met elkaar verbonden, maar door het ontvangen in plaats van door het geven.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Moeten Onderdeel Worden Van Het Systeem Van De Natuur
Laitman.nl Artikel: We Zijn Net Als Wervelingen In Een Rivier
Laitman.com Post: We Have to Reveal the Map of Our Connections
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: “Discovering the Unified Structure”
icon for podpress  The Cogwheel Adventures [5:17m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed