Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander

the-intention-of-attaining-the-creator-does-not-conflict-with-careerEen vraag die ik ontvangen heb: Hoe kan liefde tussen mensen een wet van liefde zijn, als het betrekking heeft op de gevoelens van een persoon?

Mijn Antwoord: Het verlangen is het materiaal van de schepping. Verlangen is een kracht – een kracht van aantrekken en een kracht van afstoten. Er zijn in de wereld die duidelijk zijn, en we gehoorzamen ze buiten onze wil om. Andere wetten zijn nog steeds voor ons verborgen, en om deze reden gehoorzamen we ze nog niet. Maar als ze geopenbaard worden, is het beste om ze snel te leren kennen en ons eraan beginnen te te houden.

Wat is “liefde” in onze wereld? Het is als iets een gevoel in me aanwakkert dat ik er misschien genot van zal krijgen. Ik streef dan naar dit ding, naar de vonk van het licht. Ik wil dichterbij dit licht komen, me ermee verbindingen, opdat het mij zal vervullen. Het genot kan afkomstig zijn van het eten, seks, familie, macht, geld of kennis. Maar waar verbind ik me nu echt mee? Ik verbind me met de vonk van het genot, dat mijn verlangen naar genot binnenkomt. Dit is wat “liefde” in onze wereld inhoudt.

In Kabbalah betekent “liefde voor je naaste” niet dat je iemands gezicht, persoonlijkheid, of status mag. Ook al is dit precies hoe mensen liefde voor de naaste in onze wereld interpreteren. Het laatste is geen liefde voor hem, maar slechts een gevoel van aantrekking naar iets wat jou vervult.

Ware liefde is als je de verlangens van de ander vervult, als ware het je eigen verlangens. Dit betekent dat je van je naaste houdt in plaats van jezelf. Het is als je met zijn verlangen werkt en zijn verlangen vervult. Dit is de liefde voor de naaste.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: “Love Your Neighbor” Is the Condition Nature Has Set for Us
Laitman.com Post: The Study of Kabbalah Makes It Possible to Love Everyone
Laitman.com Post: Love’s Mystery Cannot Be Unlocked by Chemical Means
icon for podpress  Cogwheels [2:07m]: | Download

3 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander Laitman.com Post: How to Compromise With Your Partner Laitman.com Post: Man, Woman and Divinity […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander Laitman.nl Artikel: Voldoening Van Verlangens Brengt Geen Voldoening In Het […]

  3. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Ware Liefde Is De Vervulling Van Het Verlangen Van De Ander Laitman.nl Artikel: Laten We De Kraan Van Liefde Voor Elkaar […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed