Wanneer Moet Je Het Professionele Gedeelte Van Je Hersens Gebruiken – En Wanneer Het Spirituele?

First Become a Scientist, and Then You Can Speak Against ScienceTwee vragen die ik ontvangen heb over het combineren van professioneel werk met Kabbalah:

Vraag: Ik ben in een intellectuele omgeving opgegroeid, die een universitaire opleiding als hoogste prioriteit beschouwt, toch kan ik nergens anders aan denken dan mijn dagelijkse Kabbalah studie. Wat moet ik doen? Hiervoor had ik heel veel belang in het verkrijgen van een hogere opleiding, maar toen ik Kabbalah vond, verloor ik mijn interesse in mijn vroegere plannen. Ik wil graag weten wat het juiste is om te doen in dit geval.

Mijn Antwoord: Elke persoon dient een praktisch beroep te leren! Daarna moet men de rest van zijn tijd en inspanningen toewijden aan spirituele ontwikkeling.

Vraag: Ik vind het steeds moeilijker om me te concentreren op mijn professionele werk. Ik heb een vrouw en kind, en ik begrijp dat ik ook in deze wereld besta en voor mijn familie moet zorgen, maar mijn verlangen naar al deze dingen is weggeëbd.

Mijn Antwoord: Verdeel je dag in twee delen en richt je op elk deel door gebruik te maken van het geschikte deel van de hersens: zet het professionele deel van je hersens aan het werk als het neerkomt op het verdienen van geld, en zet het spirituele deel van je hersens aan het werk als je Kabbalah studeert of aan verspreiding van Kabbalah werkt.

Het is net alsof er twee verschillende mensen binnen in je leven op verschillende tijden, en je moet de twee combineren. Later zullen ze samenwerken tegelijkertijd, en je zult er achterkomen dat alles plaats vindt in één integrale openbaring van de Hoogste Kracht!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Kabbalah and Choosing a Profession
Laitman.com Post: Where Is the Boundary Between This World and the Spiritual World?
Laitman.com Post: In All Life Situations, Your Behavior Should Be Determined Only by the Spiritual Goal
Laitman.com Post: There’s Room for This World In a Kabbalist’s Life
From the booklet Relationships: “Family”
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: Part II. “Before there Was Time – Ch.12 Becoming a Kabbalah Student”
icon for podpress  Satisfaction and Dissatisfaction [4:12m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed