Voor De Eerste Keer In De Geschiedenis, Hebben We De Voorwaarden Om De Vrijheid Van Wil Te Verwezenlijken

freedomEen vraag die ik ontvangen heb: Als er niemand anders is dan Hij, en we allemaal als robots bestuurd worden, hoe kunnen we dan kritiek hebben aan iets in deze wereld, zoals u doet? Hoe kunt u zeggen dat mensen dit zouden moeten doen in plaats van dat, als alles door de Schepper gedaan wordt?

Mijn Antwoord: Een kracht van ontwikkeling – het Licht – daalt neer van de Schepper en ontwaakt voortdurend de Reshimot – egoïstische verlangens in een persoon. Als een persoon deze niet corrigeert, “stapelen ze zich op” waardoor de persoon en de samenleving in een crisis terecht komt.

De enige vrije handeling waar een persoon over beschikt is om de Reshimot te corrigeren met behulp van de juiste omgeving. Een persoon is in alle andere opzichten een robot. Kabbalah leert ons hoe de enige mogelijke vrije handeling te verrichten, wat de reden is waarom Kabbalah nu openbaar wordt, als de samenleving globaal en onderling verbonden wordt. Nu is elke persoon afhankelijk van iedereen, en is iedereen afhankelijk van elk individu. Onder deze omstandigheden, is het mogelijk om onze wilsvrijheid te verwezenlijken. In het verleden, toen de mensheid nog niet over deze mogelijkheid beschikte, bleef Kabbalah verborgen. Dit komt doordat Kabbalah de methode is om de Schepper te onthullen door de eigenschap van de liefde voor de naaste.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: A Reshimo Is One’s Complete Future State
Latman.com Post: We Can No Longer Compete Against Each Other Because We’re a Single Organism
Kabbalah, Science and the Meaning of Life: “The Reshimo”
Article: “The Science of Kabbalah”
Baal HaSulam Article: “Disclosing a Portion, Covering Two”
icon for podpress  What is Light in Kabbalah? [04:41m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Voor De Eerste Keer In De Geschiedenis, Hebben We De Voorwaarden Om De Vrijheid … Laitman.nl Artikel: Het Enige Punt Van Vrijheid Is Jouw Reactie Op De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed