Hoe Je Waarneming Te Vergroten

laitman_2009-03_7952Onze wereld is iets wat we verzinnen en binnen ons in scheppen, uit de stoffelijke beelden en innerlijke gevoelens (gedachten en verlangens). Een baby of een onderontwikkelde persoon worden beïnvloed door de fysieke beelden. Echter een ontwikkelde volwassen, kan bewogen worden door een gebeurtenis dat ver van hem afstaat in tijd en ruimte.

Dit staat ons toe om te begrijpen waardom de meeste mensen die schade toebrengen aan de natuur, niet doorhebben dat ze indirect schade toebrengen aan zichzelf. Dit komt doordat de menselijke waarneming van de wereld extreem eng en begrensd is.

Echter als deze mensen zich met anderen verenigen, die gevoeliger en meer ontwikkeld zijn, zullen ze in staat zijn om hun waarneming van de wereld aan te nemen, en de schade te voorzien die ze zichzelf aan het aandoen zijn. Bovendien heeft de juiste omgeving de kracht, om ons elkander vriendelijk te doen behandelen, ook al zijn onze aard en onze waarneming van de wereld tegengesteld aan deze houding.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Reality We Feel Is Like a Dream
Laitman.com Post: A.Einstein and R.Tagore On The Nature of Reality
Laitman.com Post: Souls Are Always Outside of Bodies
Shamati #25. “Things that come from the Heart” – lesson
icon for podpress  Our Environment: The Collective Soul [4:07m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed