Hoe De Mens In De Onderlinge Verbondenheid Van De Wereld Past

drugsKabbalah ziet het gehele universum: onze wereld en de verborgen Hoogste Wereld, als één wereld die alleen met betrekking tot ons verdeeld is in twee gescheiden delen. Als iemand zichzelf corrigeert, kan hij het tweede deel van het universum onthullen.

De substantie van de Schepping is de wil om te ontvangen. De gehele schepping is een enkel, gevoelig, levend, creatief organisme. Niets in de Schepping is het gevolg van een toevallige mechanische gebeurtenis. Integendeel: alles, inclusief onze wereld, is deel van een algemeen plan om alle delen van de Schepping tot volmaaktheid te brengen.

De correctie van de mens bepaalt de werking van het systeem – of het actief, intelligent en duurzaam is. Er is een wet die beweert: “het geheel is identiek aan elk van de delen.” (“Prat u Klal Shavim“). Dat wil zeggen: alle principes die in het geheel van de schepping werkzaam zijn, werken ook in de individuele lichamen, in het hele ecosysteem, in iedere familie en iedere gemeenschap en in de globale economie.

Als gevolg van de algehele onderlinge verbondenheid van alles in het universum, moet ieder organisme en ieder niveau van het systeem gezond zijn, anders ondermijnt het de gezondheid van het hele systeem. De onderlinge verbondenheid, het opgenomen zijn van elk deel in alle andere delen, verplicht hiertoe.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Must Become a Part of Nature’s System
Laitman.com Post: We Can No Longer Compete Against Each Other Because We’re a Single Organism

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed