Het Recept Voor Het Eeuwige Leven

how-do-you-avoid-becoming-relaxed-on-the-pathHet lijkt alleen maar alsof er leven en dood bestaan, omdat dit onze zintuigen voelen. In feite, wordt de wens om te ontvangen niet geboren en gaat het ook niet dood, maar verandert het alleen van toestand. Een persoon die er naar streeft het verlangen om te ontvangen achter te laten en het verlangen om te schenken te verwerven, ontvangt eeuwige complete vervulling. Hij voelt dan dat hij een eeuwig en volmaakt leven leidt. Hij verwerpt de eerdere vorm van het egoïsme, als hij pas twintig is, in plaats van veertig. Kijk alleen al hoeveel jonge mensen hun eigen leven beëindigen of zichzelf in drugs onderdompelen, waarbij ze zich los wensen te rukken van het leven.

Echter als een persoon losbreekt van zijn egoïsme, dat hem wanhoop, teleurstelling, verwoesting en dood brengt, verkrijgt hij nieuwe verlangens – om aan anderen te schenken – dan voelt hij een eeuwig genot. Dit Licht gaat niet weg, maar vervult de persoon voortdurend. Het verdwijnt alleen voor een moment, om hem toe te staan om een nog grotere voldoening te ontvangen, terwijl hij op de spirituele graden stijgt.

Het lijkt alsof hij honger of trek voelt, en daarna onmiddellijk vervuld wordt. En deze voortgang houdt nooit op. Zelfs als een persoon honger voelt, is hij gelukkig dat hij binnenkort zichzelf zal kunnen vervullen. En zodra hij zichzelf vervult, openbaart hij onmiddellijk de honger en trek van een hogere gradatie en is hij in staat om nieuwe voldoening te ontvangen.

Dit is de vooruitgang die gebeurt door het eeuwige Licht. Men heeft het Omringende Licht gedurende de honger en het Innerlijke Licht gedurende de vervulling. Daarom verkrijgt hij een eeuwig, spiritueel leven, in plaats van het eindige fysieke leven.

Hij neemt de dood van zijn materiële lichaam waar als absoluut extern, aangezien zijn enorme spirituele verlangen, geen verlies voelt. Als zijn lichaam overlijdt, verbindt hij zich alleen met nieuwe, sterkere verlangens, in plaats van de waarneming die hij door zijn lichaam had en het stoffelijke leven. Dit is het recept voor het eeuwige leven en de redding van de engel des doods.

Verwante Materialen:”
Laitman.nl Artikel: Over Leven, Dood En Vrije Keus
Laitman.nl Artikel: De Verstandige Manier Om Door Het Leven Te Gaan
Laitman.com Post: Light Is Everything That’s Received In the Kli
Shamati #190: “Every Act Leaves An Imprint”
icon for podpress  Kabbalah Revealed: The Path of Pain & the Path of Torah and Mitzvot [24:41m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed