Het Licht Zorgt Dat De Hele Wereld Van Mening Verandert

what-does-the-torah-say-about-the-red-string1De wereld begrijpt in toenemende mate dat ons egoïsme de bron is van de crisis. De mensen beginnen zich te realiseren dat de wereld geïntegreerd is en dat iedereen met elkaar is verbonden. Niemand wil dit, maar we beginnen het feit te accepteren!

Kijk maar naar wat er in Amerika gebeurt: President Obama spreekt zich uit tegen de bonussen die AIG uitreikt aan haar werknemers. Nog niet lang geleden werd dit als doodnormaal gezien, maar nu is het niet meer acceptabel. “Mensen lijden, en jullie krijgen bonussen?!”

De gewone houding van de Amerikanen was altijd: “Wat geven wij om al die mensen?! Laat ze stikken!” Maar nu is alles anders. Obama is niet degene die de revolutie leidt – het zijn de veranderende tijden! Tegenwoordig kan hij dingen zeggen, die hij eerder niet had kunnen zeggen, en dit bewijst dat we ons nu in een nieuw tijdperk bevinden en in een hele andere situatie.

Dus waarom kunnen we nu wel tegen mensen met geld zeggen dat ze niet méér mogen nemen dan anderen hebben? Omdat er nu een algemeen besef is dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat we allemaal in dezelfde boot zitten! Het is geen toeval dat dit nu gebeurt. Het is de openbaring van de verbinding tussen alle delen van het universum.

Opeens begon Amerika te geven om de bewoners van een tentendorp (residents of a tent city)! Natuurlijk er zou meer kunnen gebeuren – veel meer. Toch is het een gloednieuw fenomeen, zonder meer. Zou er vroeger ook maar iemand zijn geweest die om hen gaf? De houding was toen: “Als je geen huis hebt dan is dat jouw probleem! Dat interesseert niemand!” Maar nu is het een nationaal probleem geworden. De wereld ondergaat enorme veranderingen.

Maar de mens kan niet uit zichzelf veranderen. Het is het Licht dat de kijk van de mensen en hun opvattingen over de wereld verandert.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Kleine Prins Verklaart De Financiële Crisis
Laitman.nl Artikel: Aan Anderen Denken Is De Sleutel Tot Het Beëindigen Van De Crisis
Laitman.com Post: Bankers’ Greed Will Wreck the World Unless We Take the Needed Measures
Laitman.com Post: The Crisis Will Continue Until We Cry Out, “Enough Egoism!”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed