Het Is Onmogelijk Te Ontkomen Aan Het Wereldwijde Egoïsme

a-new-years-wish-to-the-world1Onze egoïstische ontwikkeling heeft ons in een een toestand gebracht waarin we niet langer meer door kleine dingen bevredigd worden.

Maar zelfs nu we lijden onder onze eigen aard, kunnen we er niets tegen doen. Dus waarom moeten we mislukkingen, lijden en een leven van voortdurende spanningen ondergaan? Dat is om duidelijk te maken dat ons egoïsme slecht is, opdat we ons realiseren dat we het kwijt moeten zien te raken ondanks dat dit onmogelijk lijkt.

We hebben geen keus: omdat we het egoïsme niet kunnen beperken, moeten we het corrigeren.
Wat er nu gebeurt is nog nooit voorgekomen. In deze tijd groeit het egoïsme meer dan ooit en toont ons zijn macht. Het wordt wereldwijd en kan niet beperkt worden, of teruggebracht binnen zijn eerdere grenzen.

Mensen kunnen zichzelf geen beperking opleggen en teruggaan naar een eenvoudiger leven, omdat hun egoïsme wereldwijd wordt. Je kunt je niet van de hele wereld losmaken. Je kun niet zeggen dat je nergens om geeft, en je ergens terugtrekken op een stukje land, om daar je eigen voedsel te verbouwen en je eigen leventje te leiden, en het aan de anderen, achter het hek, overlaten om zonder jou zin te geven aan de wereld.

De kracht van de globalisering en integratie is manifest geworden en we worden er allemaal door beïnvloed. Hoe duidelijker het algemene egoïstische verlangen naar genot zich in de wereld openbaart, hoe meer we zullen zien hoe integraal het is, hoezeer het ons allen met elkaar verbindt. En dat zal ons dwingen er bovenuit te stijgen!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Don’t Believe Everything Will Work Out Without Your Participation
Laitman.com Post: The World Will Never Be the Same
Laitman.com Post: There Is a New Force Operating In the World – the Force of Total Interconnection
Kabbalah Revealed: “The Dark before the Dawn”
Attaining the Worlds Beyond: “Eradicating Egoism”
icon for podpress  The Way to Yourself [23:55m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed