Financiële Voorspellingen Zullen De Crisis Niet Oplossen

financial-crisis-causes-spike-in-anti-semitismIn het Nieuws (uit The Financial Times): “Hoe de wetenschap de volgende bubbel kan voorkomen”. Er is veel behoefte aan het opzetten van een financiële voorspellingen dienst. Het voorstel houdt in het opzetten van een onafhankelijke instelling, die vrij gebruik maakt van het internet en rooster computeren om voldoende waarschuwing te kunnen geven als er een nieuwe financiële val er aan zit te komen. We moeten dieper graven en de complexiteit van de interacties in de financiële markten achterhalen, door specifieke data te verzamelen en te analyseren. Dit zal ons een vroege waarschuwing geven van de gevaarlijke ontwikkelingen, tussen de prijzen en risicoverzekeringen.

Mijn Commentaar: Mensen begrijpen nog steeds niet dat de wortel van de crisis onze incorrecte, individualistische, egoïstische gedrag is, in een wereld die globaal, integraal, verenigd en volkomen onderling verbonden is. Het zal ons niet helpen om meer kennis te vergaren over wat er gebeurt, omdat het wij zijn die gelijk moeten worden aan de wereld waarin we leven.

De wereld begon bijna honderd jaar geleden te worden zoals het nu is. In feite heeft Baal HaSulam 70 jaar geleden geschreven dat de mensheid reeds één familie is geworden. Tegenwoordig, moeten we, net zoals we onze kinderen leren hoe in deze wereld te leven, zelf leren om in de nieuwe omstandigheden van totale onderlinge afhankelijkheid met elkaar te leven.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Must Cure the Crisis by Any Means Possible
Laitman.com Post: Baal HaSulam on Human Nature

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed