Families Moeten Bij Elkaar Blijven

laitman_2008-11_wife-olga_1001

Twee vragen die ik gekregen heb over liefde, het huwelijk en echtscheiding:

Vraag: Ik heb iemand horen zeggen dat de seksuele relatie van een stel, een indicatie is voor hun positie in de spirituele wereld. Maar onderzoeken laten zien dat 65% van de mensen hun partner niet meer aantrekkelijk vindt, na twee jaar samenwonen, ook al blijven sommige van hen nog steeds een goede relatie hebben. Het lijkt dat 65% van de families “uit elkaar gehaald” zouden moeten worden, ondanks de kinderen, maar echtscheiding verlamt onze kinderen!

Mijn Antwoord: Families moeten bij elkaar blijven, en de manier waarop dit kan is om zoveel mogelijk elkaar tegemoet te komen, door compromissen te sluiten.

Vraag: Mijn vrouw is 14 jaar jonger dan ik. Ze is niet Joods, en heeft nooit een interesse gehad voor spiritualiteit, maar ze is tot Jodendom bekeerd om met mij te kunnen trouwen. We hebben een twee jaar oude zoon. We zijn uit elkaar gegaan wegens haar koppigheid: ze denkt dat ze altijd gelijk heeft. Ze is materialistisch en houdt van alles wat “blinkt”. Ik heb haar alles gegeven wat ik kon, en zelfs meer, aangezien ik nu bijna failliet ben.

Ondanks alles, houd ik nog steeds van haar en zij houdt ook van mij op haar eigen manier, maar wegens onze ego kunnen we het niet goed maken. Bovendien ben ik bang om te scheiden. Toch, maakt het me, ondanks alles, gelukkig om haar te zien lachen. Is dit liefde of ben ik mijn eigen ego tevreden aan het stellen? Misschien kan uw advies mij helpen?

Mijn Antwoord: Het beste is om te doen wat je hiervoor ook deed: wees bij elkaar, houd van elkaar en van je zoon.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Man’s Relationship With the Creator Is Like a Dramatic Love Story
Laitman.com Post: How to Compromise With Your Partner
Article: “Kabbalistic Texts Contain a Unique Quality that Ensures a Successful Partnership”
Lecture: “Unconditional Love”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: