Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen

the-condition-of-entering-the-upper-world-is-mutual-guaranteeEen vraag die ik ontvangen heb: Zal het lijden van de mensen afnemen als ze schenking meer waarderen?

Mijn Antwoord: In het begin zullen de mensen naar elkaar toe trekken, ook al is het voor hun eigen goed. Echter, zal deze nabijheid ze ook dichterbij de Natuur brengen. En dit zal op zijn beurt uitgedrukt worden door hun verlangen. Met andere woorden, ze zullen geleidelijk, schenking zelf beginnen te waarderen.

Plotseling, zal je beter slapen omdat je aan anderen schenkt. Wegens jouw schenking, zal je er achterkomen dat je ziektekostenverzekering, sociale verzekering en een pensioen hebt. Je beschikt over voedsel en alles wat je nodig hebt voor je familie, kinderen en je ouders. Je hebt voor anderen gezorgd en nu zorgen anderen voor jou. Dit wil zeggen dat de mensen er baat bij zullen hebben om verbonden te zijn met anderen, en dit zal ze de eenheid en schenking op waarde leren schatten.

Het algemene proces is als volgt. In het begin lijdt de persoon en daarna ziet hij het in, dat er geen andere weg uit is, dan zich met anderen te verenigen. Hij komt er achter dat vereniging nuttig is, en begint de verbinding zelf te waarderen. Dit zijn de stadia van iemands ontwikkeling.

Om deze reden moet de persoon eerst de beloningen van de vereniging voelen. En daarna als vereniging zelfs niet meer verplicht is, heeft hij reeds iets aangenaams en goeds aan deze handeling onthuld. Daarom voelt de persoon een bijkomend voordeel van vereniging: hij voelt dat het an sich positief is, omdat het hem kracht geeft, betere relaties, vertrouwen en een goed humeur.

Eigenlijk brengt vereniging vervulling van alle verlangens aan de persoon – zelfs het verlangen naar geld, kracht, kennis, voedsel, seks en familie. Om deze reden stelt eenheid de persoon in staat om complete voldoening te ontvangen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Unity – the Force of Salvation
Laitman.com Post: The Guide to Success in the New World
Laitman.com Post: Humanity and Nature Want the Same Thing – Unity
Laitman.com Post: What Will Happen When People Understand the Idea of Unity
Kabbalah for the Student: Article by Rabash – “Concerning the Importance of Society”
Kabbalah for the Student: Article by Rabash: “Concerning the Importance of Friends”

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Komen Steeds Dichterbij De Wet Van De Universele Verbinding Laitman.nl Artikel: Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid Is Het Lichaam Van Jouw […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen Laitman.nl Artikel: De Groep Is De Verlossing Voor Alles Laitman.nl Artikel: Hoe Kan De Hele Wereld […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed