Eenheid – De Kracht Van Verlossing

naiveWe hebben een stadium bereikt, waarin het essentieel is om ons te verenigen. Echter moeten we niet verenigen opdat ieder van ons zich beter zal voelen, maar omdat het verenigen ons allen gezamenlijk zich beter zal doen voelen.

In het verleden, werden we naar elkaar toegetrokken wegens de voordelen die we van het samenwerken ontvingen. Dit is de reden waarom we een globale verbinding hebben ontwikkeld tussen alle mensen in de wereld. We produceren iets in één gedeelte van de wereld, verkopen het in het andere deel van de wereld, ontvangen iets anders uit een derde deel van de wereld, en dit alles beïnvloedt weer een ander stuk wereld. Dit is hoe men zijn ego vervult, zijn eigen verlangen om genot te ontvangen.

Nu echter is de tijd voor ons om over te gaan van een egoïstische verbinding tussen ons naar een altruïstische. We moeten dit niet doen met het doel om te profiteren, maar voor iedereens profijt. We moeten van een verbinding omwille van het ontvangen, gaan naar een verbinding omwille het geven. We moeten ons verenigen omwille de mogelijkheid om te schenken.

Uiteraard klinkt dit volkomen onrealistisch, maar de Natuur zal ons verplichten om dit soort verbinding te verwerven. Om deze reden zullen we beter af zijn als we het initiatief nemen en de Natuurwet van universele schenking en liefde leren. Deze wet is het resultaat van het feit dat de hele Natuur één enkel lichaam is. Als we tenminste hierover beginnen te spreken en nadenken, zullen onze gedachten al het werk doen!

De wetenschap van Kabbalah legt uit dat niemand van ons de kracht heeft om spiritualiteit in zijn eentje te bereiken. Alleen kunnen we de eigenschap van schenking niet bereiken noch er door vervuld worden, en daarmee vrede verkrijgen. In plaats hiervan kunnen we het eigenlijk alleen bereiken door de juiste verbindingen tussen ons te maken. En om dit te doen, moeten we begrijpen dat door het bereiken van de juiste soort vereniging, elk van ons alle gemeenschappelijke kracht zal bereiken. En dit is iets wat alleen bereikt kan worden door liefde.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Were Created as Parts of One Whole
Laitman.com Post: The Path of Light Versus the Path of Suffering
Laitman.com Post: Egoistic Desires Are Those Not Aimed at Bestowal and Love for Others
Laitman.com Post: What Will Happen When People Understand the Idea of Unity
icon for podpress  Law of Interdependency [2:09m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Eenheid – De Kracht Van Verlossing Laitman.nl Artikel: Mensheid Is Net Als Vissen Die Vastzitten In Het Net Van De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed