Een Globale Wereld Is Een Wereld Van Liefde

those-are-study-kabbalah-are-not-scared-of-anythingEen vraag die ik ontvangen heb: Als liefde voor anderen een wet is, hoe kan men er dan überhaupt in falen om het na te leven?

Mijn Antwoord: Een tijd geleden kende ik een persoon die radiatie niet aanzag voor een ernstig gezondheidsgevaar en hij gelooft dat wodka het lichaam ervan zou zuiveren. Hij heeft zichzelf dus een paar keer aan radioactieve straling blootgesteld en is snel daarna gestorven. Het punt is dat er krachten in de Natuur bestaan die de mens niet waarneemt, maar wel de mens beïnvloeden.

De wetenschap van Kabbalah openbaart de hele werkelijkheid aan de mens, met inbegrip van al zijn wetten, die steevast werken en niet ontsnapt kunnen worden. We bestaan altijd in dezelfde wereld, onder de invloed van dezelfde wetten, maar we onthullen ze geleidelijk. Als we op dit moment bepaalde wetten niet aan het onthullen waren, zou het makkelijk zijn om ze te negeren en te zeggen dat het goed gaat.

Tegenwoordig onthullen we de Hoogste, Spirituele laag van de werkelijkheid – de eenheid tussen de zielen en de plek waar de breuk van de zielen plaats heeft gevonden. Uiteraard zijn we vrij om dit te negeren, om te doen alsof er niets gebeurt. Maar het eten eenmaal op is en we door allerlei soorten ellende getroffen worden, zullen mensen snel inzien dat er niets anders op zit dan deze dingen te erkennen.

De Schepper is een universeel actieve wet – de algemene wet van de werkelijkheid, en de mensheid moet het ontdekken. Alle delen van de mensheid zijn volkomen onderling verbonden, gelijk aan het menselijke lichaam, waar elk onderdeel voor elk ander onderdeel zorgt. Dit is de ware betekenis van liefde. Het gewone begrip van liefde van mensen, is het genot dat voortkomt uit zichzelf vervullen, daar waar ware liefde het genot is dat gevoeld wordt door het geven om andermans vervulling. Dit is de betekenis van globaal zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: “Love Your Neighbor” Is the Condition Nature Has Set for Us
Laitman.com Post: How Can You Love Others?
Laitman.com Post: Love Is Providing Others With the Means to Fulfill Their Point in the Heart
Laitman.com Post: We Are Like a Wooden Chip In a Stormy Sea
Baal HaSulam Article: “Disclosing a Portion, Covering Two”
icon for podpress  Love and Unity [1:30m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed