Dus Je Denkt Dat Je Een “Goed Mens” Bent? Dacht Het Niet

conceptEen vraag die ik ontvangen heb: Ik ben een normaal persoon, net zoals vele anderen. Ik betaal mijn belastingen, ik werk in een fabriek en ik doe zelfs vrijwilligerswerk. Ik houd rekening met anderen, ik doe er alles aan om het milieu te beschermen, en ik dien mijn land. Wat moet ik nog meer doen volgens Kabbalah?

Mijn Antwoord: Wat jij als een “goed mens” beschrijft, is in feite een goed, gecorrigeerd dier. Echter inmiddels wordt er van je verwacht dat je een mens wordt. Een mens (Adam) betekent “gelijk” aan de Hoogste Kracht, de Schepper. De Schepper is de Natuur: het is integraal, allesomvattend en al zijn onderdelen zijn verenigd. Om deze reden om gelijke er aan te worden, moet je je met iedereen verenigen, inclusief het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveau van de Natuur.

Je zult dit door je lijden begrijpen. Je kunt de hele dag doorzeuren over hoe je je belastingen betaalt en hoe je vrijwilligerswerk doet. Het zal je niet helpen – je zult nog steeds pijnlijke “slagen” van de Natuur ontvangen. Ook al volg je de verschillende wetten die de mensheid heeft verzonnen, betekent het nog steeds niet dat je de wetten van de Natuur volgt.

Mensheid heeft een egoïstische samenleving opgezet, om iedereens verlangen naar zelfvoldoening tevreden te stellen, en iedereen volgt de opgezette regels, om zich op zijn gemak te voelen in deze samenleving. Echter zorgt dit er niet voor dat je een goed, gecorrigeerd mens wordt. Je hebt simpelweg je leven wat gemakkelijker gemaakt, dan als je in een wilde jungle zou wonen, door verschillende wetten en gedragsregels op te stellen, die voor iedereen een zorgvrij leven bezorgen. En bovendien, ben je hier trots op.

Als een alien van een andere planeet hier zou komen en dit alles zou zien, zou hij zeggen: “Vrienden, jullie verenigen je niet – jullie gebruiken elkaar! Jullie zien er niet uit als goede, vriendelijke burgers, maar meer als volbloed criminelen. Jullie kunnen zo niet meer doorgaan. Het is genoeg!”

Verwante Materialen:
Kabbalah Today Article: Musings on the Financial Crisis
Kabbalah Today Article: Navigating Through the Financial Storm
Kabbalah Today Article: The Little Prince Explains the Financial Crisis

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Dus Je Denkt Dat Je Een “Goed Mens” Bent? Dacht Het Niet Laitman.nl Artikel: Wij Moeten Het Gif Omzetten Naar Het Medicijn Laitman.nl Artikel: De Crisis Zal […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed