Denk Niet Dat Alles Goed Zal Komen Zonder Jouw Deelname

our-imaginary-reality-is-created-by-two-mechanismsEen vraag die ik ontvangen heb: Veel mensen zien de moeilijkheden van het leven volgens het principe: “Altijd blijven lachen en het zal over gaan”, waarmee men bedoelt dat alles uiteindelijk goed zal komen. Betekent dit dat deze mensen nooit uit hun egoïsme zullen komen?

Mijn Antwoord: Deze glimlach is verwoestend. Waar is dit beginsel tenslotte op gebaseerd? Lach als een gek en alles zal goed komen? Men verwacht dat dingen goed komen niet wegens zijn eigen inspanning en werk, maar gewoon uit zichzelf.

Waar komt deze houding vandaan? Uit het feit dat mensen niks in het leven hebben, maar ze toch weten dat ze er niks aan kunnen doen. Ze vinden dat alles vastgesteld wordt door blind geloof, en dit betekent dat alles goed moet komen op een of andere manier. Je kunt niet echt iets veranderen, maar je kan minstens als een gek lachen.

Deze benadering van het leven leidt ons af van actie, van vrijheid van keus en van correctie. Dit is de reden waarom dit beginsel verwoestend is.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Egoism and Its Manifestations
Laitman.com Post: How Do You Avoid Becoming Relaxed On the Path?
Laitman.com Post: The Only Point of Freedom Is Your Reaction to the Creator
Kabbalah for the Student: Stages of Attainment.”The Freedom”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 11: Free Will, Part 2 The Four Factors [24:57m]:| Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed