De Wereld Veranderen Begint Bij Jezelf

anyoneEen vraag die ik ontvangen heb: Als elke persoon de wereld positief of negatief beïnvloedt, wat bepaalt dan het algemene beeld?

Mijn Antwoord: Des te hoger men stijgt en zichzelf spiritueel ontwikkelt, des te meer kracht die verkrijgt. De grootste kracht is de kracht van de gedachten. Gewone mensen beïnvloeden de wereld met hun gedachten, verlangens en handelingen, maar de mate van hun invloed is zeer klein, ook al zijn er zes miljard mensen.

De wereld is niet statisch. Men ziet het anders, gebaseerd op zijn veranderende eigenschappen. Als je beseft dat de wereld je eigen individuele indruk is, zal je erkennen dat het noodzakelijk jezelf te veranderen, in plaats van de wereld te verbeteren. Je moet je zelf veranderen om de wereld te veranderen.

Als je dit doet, zal je ontdekken hoe het Hoogste Licht alles wat gebeurt beïnvloedt, en dit zal je hele model van waarneming veranderen en jouw interpretatie van dat wat je waarneemt. Zullen de mensen zich beter voelen? Zullen werkloosheid en honger eindigen? Zullen ondernemingen echt hun werknemers weer werk bezorgen? Ja! We zullen dit met onze eigen ogen zien gebeuren.

Baal HaSulam schrijft in het artikel “De Verhulling en Openbaring van de Schepper” dat er niets in onze wereld verandert behalve de onthulling of openbaring van de Schepper. Om deze reden zou het ons heel erg helpen om ermee op te houden de wereld te zien als een statisch beeld dat constant voor ons is. We moeten in plaats hiervan begrijpen dat de wereld afhankelijk is van onze waarneming, onze eigenschappen en innerlijk besef. Dan zullen we ermee beginnen om onze mankementen te corrigeren, en als resultaat hiervan zullen ze de wil van de Schepper zien in alles wat er gebeurt.

De wetenschap van Kabbalah helpt ons om dit te bereiken. Per definitie is het de methode van het openbaren van de Schepper aan de geschapen wezens in deze wereld. In de tussentijd, is deze wereld het beeld dat je tegenwoordig voelt.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: All of Evolution Is Aimed at Making Us Attain the Upper Level of Consciousness
Lesson: “The power of thought”
Talk: “Perception of Reality”
Attaining the Worlds Beyond: “Providence of the Creator”
Lesson on Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed