De Mensheid En De Natuur Willen Hetzelfde: Eenheid

contactEen vraag die ik kreeg: Wat zal het nieuwe opvoedingssysteem precies onderwijzen? Leren mensen een vereenvoudigde versie van Kabbalah?

Mijn Antwoord: Noem het geen “Kabbalah”, maar “het geven”. Het probleem van de wereld is dat mensen geen juiste relatie tot elkaar hebben. Daarom kunnen ze geen systeem organiseren dat werkt in de nieuwe, moderne omstandigheden. En daarom moeten we aan de mensen uitleggen wat het globale systeem betekent.

“De schepselen dienen, volgens de voorschriften van de Schepper”, betekent: met mensen omgaan volgens de ware wetten van de Natuur. “De voorschriften van de Schepper”, zijn de echte natuurwetten en “de schepselen dienen”, betekent een verbinding scheppen tussen de wezens die de beantwoordt aan de universele wet van de Natuur. Dit moet voldoende zijn om een einde te maken aan alle verwarring.

Daarom zegt Baal HaSulam op de eerste plaats dat de hele mensheid met dit werk moet instemmen. En waarom zou iemand er niet mee instemmen – wat kan er verkeerd zijn aan het goed behandelen van iedereen? We zullen er allemaal wel bij varen, ons ontwikkelen en bovendien is dit niet alleen het beste voor onszelf, maar ook wat de Schepper (de Natuur) verlangt.

Dus, als wij ons in deze richting bewegen, dan komt hij ons halverwege tegemoet. En dus komt het succes van twee kanten: de mens wil het omdat hij geen andere keus heeft, en de Natuur (de Schepper) heeft het als wet gesteld.

(Uit de les over het artikel van Baal HaSulam: “Een voorschrift” 5-3-2009)

Verwante Materialen:
icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [58:17m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept” [58:17m]: | Download

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mensheid En De Natuur Willen Hetzelfde: Eenheid Laitman.nl Artikel: Ons Leven Is Afhankelijk Van Onze Houding Laitman.nl Artikel: Mensen Hoeven Het […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Mensheid En De Natuur Willen Hetzelfde: Eenheid Laitman.nl Artikel: Zelfs De Antisemieten Worden Van Bovenaf […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: