De Media Moeten De Waarde Van Vriendelijkheid Bevorderen In Relaties

new-movieIn het nieuws (vertaald van RBC Daily.ru): Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken denkt erover om een realityshow met de naam “Huis 2” te beëindigen. De autoriteiten zien eindelijk in dat Rusland kampt met te lage morele waarden, een probleem dat verergerd wordt door de TVzenders en de amusementsindustrie. De deskundigen raden aan om geen immorele realityshows op TV te laten zien, maar positieve helden en ethisch gedrag.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een wetsvoorstel ingediend dat kinderen wil beschermen tegen informatie die schadelijk kan zijn voor hun gezondheid en hun ontwikkeling. Het is schandelijk en schadelijk voor het land dat een politieagent hogere morele normen heeft dan acteurs en producenten.

Het doel van de menselijke cultuur is onze instincten te beperken, opdat we mensen zijn in plaats van dieren. Het is veel moeilijker om interessante films, boeken en programma’s te maken, dan een beroep te doen op het dier in ons, en geld te verdienen door onze lagere, instinctieve verlangens aan te spreken.

Helaas bevordert de televisie primitieve waarden en gedrag. Niet alleen verstopt dat onze hersenen en hindert het onze ontwikkeling, het is ook gevaarlijk.

Mijn Commentaar: Kabbalah zegt dat de oplossing voor alle problemen van de mensheid ligt in de juiste opvoeding van een mens, met behulp van de juiste omgeving. De mens is het enige in de wereld wat gecorrigeerd moet worden. Alle problemen van de wereld ontstaan door onjuist menselijk gedrag. In de “Inleiding tot het Boek van Zohar“staat dat egoïsme alle ziekte en lijden in de wereld veroorzaakt.

In het nieuws (vertaald van Utro.ru): Het lukt de landen niet om de uitvoering van hun wetten op internet af te dwingen. De wetten die nu gelden werken niet. De behoefte aan regulering op het internet is dringend geworden. Eigenlijk is er in Rusland helemaal geen internetwetgeving.

Mijn Commentaar: Dit geldt ook in andere landen. De noodzaak om te overleven in de nieuwe onderling verbonden wereld eist van ons nieuwe wetten die vijandigheid tegengaan, en die ook het bevorderen en het tentoonspreiden van geweld en van het kwaad tegengaan. Dat vereist van de media en van scholen en openbare organisaties dat zij vriendelijk relaties tussen mensen bevorderen.

Deze wetten moeten ook de basis vormen voor een nieuwe, wereldwijde rechtbank. De onthulling van de globale wereld dwingt ons om een volledig goede band te scheppen tussen mensen, en met het hele systeem van de Natuur, inclusief het minerale, vegetatieve en animale niveau.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Goal of Education Should Be Perfection and Equivalence to Nature Laitman.com Post: The Need to Nurture the Proper Perception In Children
Laitman.com Post: We Will Evolve to Acquire Power Over All of Nature
Laitman.com Post: The Right Upbringing Creates the “Glue” Between Us
From Chaos to Harmony: “The Crisis as an Opportunity to Restore Balance”
A Conversation between the Kabbalist M. Laitman and the Russian economist, publicist, and political scientist M. Khazin
icon for podpress  Kabbalah on Suffering [00:51m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Media Moeten De Waarde Van Vriendelijkheid Bevorderen In Relaties Laitman.nl Artikel: We Hebben Nieuwe, Positieve Internetbronnen Nodig Laitman.nl Artikel: De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed