De Hele Mensheid Is Het Lichaam Van Jouw Ziel

international-kabbalah-congress70x70_previewEen vraag die ik kreeg: Als een persoon voor het eerst over de “Wederzijdse Garantie” en universele afhankelijkheid hoort, irriteert en stoot dit soort praat hem af. Hoe kunnen we uitleggen dat eenheid voordelig is?

Mijn Antwoord: Stel je voor dat deze persoon bij een ongeluk is betrokken, en hij tussen het leven en dood balanceert. Zijn hele lichaam is total loss en hij ligt levenloos op de brancard. (Dit is niet helemaal vergezocht aangezien het uiteenvallen van de zielen op een ongeluk lijkt).

Als hij het zou voelen dat de enige manier voor hem om weer tot leven te komen, met behulp van zijn vrienden is, zou je niet meer het idee van de wederzijdse garantie haten. Hij zou weten dat hij geen eigen lichaam heeft, maar alleen één punt. En zijn hele lichaam – de armen, de benen, hersens en al het andere – is iets wat hij alleen van anderen kan ontvangen. Hij zal deze lichaamsdelen krijgen alleen als de anderen hun eigen opofferen voor hem.

Dit is de wederzijdse garantie. Het is als je ter aanvulling op het punt waarmee je begint, al het andere exclusief uit je verbinding met anderen ontvangt. Dit komt doordat het verlangen om te ontvangen niet in de spirituele wereld bestaat; alleen het verlangen om te ontvangen bestaat daar. Daarom leeft men niet ten koste van zichzelf, maar ten koste van de offers gebracht door de hele mensheid. Hieruit bestaat jouw lichaam.

Je bent alleen een punt, daar waar de mensheid het lichaam van je ziel is. Al deze mensen moeten de organen die je nodig hebt aan je geven. Als je van ze houdt, en als zij met elkaar verbonden zijn, dan zal de kracht van de wederzijdse garantie aan elk van ons dat geven wat we nodig hebben.

Het is goed dat mensen tegenwoordig al beginnen te begrijpen dat ze niet binnen in een wederzijdse garantie willen zitten met anderen. Echter, als ze eenmaal leren dat ze alleen niet kunnen overleven, zullen ze de wederzijdse garantie willen. En dan zullen ze beseffen dat ze simpelweg niet de kracht hebben om het zelf te bereiken. Ze zullen er gepassioneerd naar verlangen om bestuurd te worden door de wet van Wederzijdse Garantie, maar zullen dan alleen ontdekken dat ze niet in staat zijn om het te verwerven of in praktijk te brengen.

Dit is het moment waarop ze zo hard zullen uitroepen dat ze deze eigenschap van boven zullen ontvangen. En vanaf dat moment, zullen ze Scheppers slaven worden in plaats van Farao’s slaven. Dit zal gebeuren door het verlangen om een andere kracht, een andere autoriteit als bestuurder te hebben. Deze autoriteit is de kracht van schenking, in plaats van het inherente egoïsme.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Bruce Lipton, “We Are One Whole”
Laitman.com Post: The Crisis Will Continue Until We Cry Out, “Enough Egoism!”
Kabbalah Today Article: At Odds with Nature
A Guide to the Hidden Wisdom of Kabbalah: Chapter 16 – Correction Starts with Me.”A Chain of Souls”
icon for podpress  Creating a New Civilization [6:23m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed