De Crisis Is Nodig Opdat Wij Tot Saamhorigheid Komen

whats-the-right-attitude-to-have-to-this-world1In het nieuws (vertaald van Russian Newsweek): West-Europa heeft een sterk collectieve ideologie. De mensen staan meer open voor elkaar en zijn gewend om elkaar te helpen. In Rusland echter leven de meeste mensen volgens het principe :”zorg voor nummer één”. Toch is Rusland nu aan het overgaan op de Westerse stijl: men is actief bezig met het opbouwen van netwerken, mensen gaan relaties met elkaar aan en leren te communiceren.

Mijn Commentaar: Hiervoor was de crisis nodig. Maar hoeveel meer lijden moeten we nog ondergaan voordat we het doel ervan zien? Konden we maar begrijpen dat we het lijden over onszelf afroepen door egoïstisch te handelen in het gesloten systeem van de menselijke maatschappij! Als we dat zouden inzien zouden we op een pijnloze manier naar elkaar toegroeien. We zouden volmaaktheid ervaren, omdat het systeem van de mensheid op de juiste manier zou werken.

In het nieuws (uit The Telegraph): “De recessie heeft ons meedogender gemaakt.” De uitkomst van enquêtes tonen aan dat een op de drie mensen denkt dat de maatschappij door de crisis vriendelijker en meedogender zal worden.

Mijn Commentaar: Zie je wel, zelfs een “fatsoenlijke” Engelsman voelt de behoefte aan een gemeenschap. De mensen voelen dat de wereld globaal is geworden en dat het nodig is dat we ons met elkaar verenigen en elkaar begrijpen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed