De Crisis Is Een Negatieve Openbaring Van De Spiritualiteit

love-is-providing-others-with-the-means-to-fulfill-their-point-in-the-heart1Een vraag die ik ontvangen heb: U heeft gezegd dat wij en de wereld een toestand bereikt hebben waarin we reeds in één geheel of in één vat met elkaar verbonden zijn. En volgens het plan van de Natuur (of de Schepper), dient dit vat gevuld te worden door het gevoel van het Hoogste Licht ofwel bestaan. Echter voelen we onze verbinding niet duidelijk en de toestand in de wereld kent geen precedenten uit het verleden. Kunt u alstublieft de betekenis hiervan uitleggen?

Mijn Antwoord: Tegenwoordig onthullen we een globale, integrale verbinding tussen ons, het effect van een “klein dorpje” of het Vlinder Effect. Echter, openbaren we een egoïstische verbinding tussen ons, samen met de universele onderlinge afhankelijkheid. Om deze reden komen we er achter dat we niet in staat zijn om juiste, vriendelijke verbinding tussen ons in stand te houden. Dit wordt “een gebroken vat” genoemd, omdat de verbinding verkeerd is.

Om deze reden is de huidige crisis een openbaring van onze spirituele toestand. Door de hele menselijke geschiedenis, tot nu toe, bestonden we op het niveau van onze wereld. Maar nu ontdekken we het volgende niveau van de Natuur, door de onderlinge verbondenheid te zien tussen alle delen van de natuur.

De wereld moet dit niveau begrijpen en het zich eigen maken. We hebben ons tenslotte nog nooit in deze situatie bevonden. We hebben spiritualiteit altijd gezien als iets hoog in de hemel, in andere sterrenstelsels, voorbij de grenzen van het universum, of in andere dimensies. En toch wordt nu de spiritualiteit binnen ons in geopenbaard. Maar op dit moment gebeurt dit in de ongecorrigeerde vorm – de egoïstische verbindingen tussen ons.

Baal HaSulam schrijft: “We zijn allen één familie”. En we zijn een familie ook al haten haar leden elkaar. De verbinding tussen ons is spiritueel. Maar het is niet gecorrigeerd, omdat het egoïstisch is. Onze taak is om het te corrigeren, om het om te zetten naar “van je naaste houden als van jezelf”.

Spiritualiteit is voor ons, nog nooit in de geschiedenis geopenbaard. Dit is waarom onze generatie “de generatie van de Messias” genoemd wordt. Het woord Messias stamt af van het woord Limchoch – onszelf uit het egoïsme “trekken”.

Dus de crisis is de openbaring van de gebroken verbindingen tussen ons. Het is geen economische, financiële, politiek of ecologische crisis, maar een crisis van de relaties tussen ons. En dit is wat we op dit moment aan het onthullen zijn.

We moeten aan iedereen (onszelf inbegrepen) een uitleg geven van de toestand waar we ons in bevinden. Net als een zieke persoon: als we de oorzaak van onze ziekte uitvogelen, zullen we in staat zijn om onszelf te genezen. Door het advies van de Kabbalisten op te volgen, kunnen we de juiste verbindingen tussen ons in scheppen – die van liefde en schenking. Dan zullen we in een perfecte wereld leven!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Have to Realize That Egoism Is the Cause of the Crisis, Before It’s Too Late
Laitman.com Post: Instead of Seeking to Change our Economic Systems, We Should Draw the Upper Light of Correction
Laitman.com Post: It Is Not the End of the World, But the Beginning
Baal HaSulam Article: “Messiah’s Horn”
Baal HaSulam Article: “Finding the Creator Within” – Lesson on February 19, 2006

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed