Begrip Moet Vooraf Gaan Aan De Handeling

is-correction-possible-without-a-man2Een vraag die ik kreeg: Ik begrijp dat een spiritueel ontwikkelde persoon het kan voelen en begrijpen dat het nodig is om de balans te bewaren met de universele natuur, de Hoogste kracht. Maar bij het eerste stadium, als men voor het eerst de uitleg hoort, wat betekent dan deze balans voor deze persoon? Hoe moet hij zijn aanpak wat betreft het leven veranderen, aan het begin van zijn pad?

Mijn Antwoord: Men kan niet handelen voordat hij het besef verkrijgt van zijn ware toestand! Je moet niet willen handelen voordat je een berekening maakt die gebaseerd is op dit besef – dit is eigenlijk verwoestend! We hebben al genoeg van dit soort onzin meegemaakt!

Men dient eerst onze wereld te bestuderen. Het is een globale wereld, waar al zijn onderdelen onderling afhankelijk zijn. Je moet het voelen! Alleen dan kan je doorgaan met handelen. Totdat je een begrip bereikt hebt – moet je niks doen. Dit is gelijk aan hoe je jarenlang op school moet zitten als kind zijnde. Nu moet je studeren voordat je er klaar bent en in staat bent om welke handeling dan juist kunt uitvoeren.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Economists’ Tricks Won’t Save Us, But A New Education System Will
Laitman.com Post: Humanity Is Like Fish Caught In Nature’s Net
Laitman.com Post: Should The Unemployed Go Into The Education Industry?
Laitman.com Post: Humanity Is A Closed System

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed