Als Je Gecorrigeerd Wil Worden, Vind Iemand Die Het Je Kan Leren

We Are In the Center of All the WorldsEen vraag die ik ontvangen heb: Ik begrijp het volgende niet: wie anders moet ik in beschouwing nemen? Ik voel dat ik met iedereen rekening houd, en ik ben goed tegen mijn naasten en mijn ouders.

Mijn Antwoord: Ik zie veel mensen zoals jij, maar dit is niet genoeg! Als je je naaste niet doodt of berooft, of van ze steelt of ze verkracht, en ook al geef je zelfs water aan hun planten, houd je nog steeds niet echt “rekening” met ze: Je doet dit alleen vanwege je egoïsme. Je doet dit omdat je weet dat door elkaar op deze manier te behandelen, ons leven fijn en comfortabel zal zijn.

Tegenwoordig eist de Natuur meer van ons dan dit alleen. Het wil de we echt voor elkaar zorgen. Dit is iets volkomen anders dan wat we nu doen. Je moet voor anderen zorgen en bezorgd om ze zijn, als ware ze je eigen kinderen. Dit gaat overduidelijk tegen onze egoïstische natuur in. Toch moeten we er komen! Een nieuwe wet van Natuur wordt onthuld en deze verplicht ons om dit te doen.

Stel je voor dat je naar een land gestuurd wordt waar deze wet geldt. Elke keer als je deze wet overtreedt, word je zwaar gestraft. Wat doe je dus in dit geval? Je hebt geen keus – je moet iemand vinden die je deze wet zal leren, je een uitleg zal geven, een voorbeeld zal stellen en je de wens en de kracht zal geven om je eraan te houden. Je moet iemand vinden die je zal beïnvloeden, waardoor het voor je makkelijker wordt om te veranderen. Als iedereen om je heen hierover praat, dan zal je er zeker mee instemmen om je aan deze wet te houden. Als ze een voorbeeld hiervan stellen, zal je er ook mee beginnen om je als zij te gedragen, ook al wilde je het niet in het begin.

Een persoon stemt met alles in, als hij geen keus heeft. Deze wet werd ons van Boven Af opgelegd en we zijn verplicht om het te aanvaarden.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Comfort Can Only Be Achieved by Correcting Egoism
Laitman.com Post: Making the Transition to a New, Global Civilization
Laitman.com Post: The Conditions for Correcting the Soul

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed