Zal Het Verleggen Van De Stroom Van De Rivieren De Effecten Van Globale Opwarming Verlichten?

warmingIn het Nieuws (van The External Economic and International Relations Department of Moscow): “Water en de Wereld”. De tijd is gekomen, vindt de burgemeester van Moskou, om terug te gaan naar het project van het herkanaliseren van een gedeelte van de stroom van de noordelijke rivieren, naar de zuidelijke regionen van Rusland en aangrenzende landen. “Sinds 1986, toen het project gesuspendeerd werd, is de opbrengst van de Ob Rivier met 25 kubieke kilometer toegenomen. Wat de rivier ons had kunnen opleveren zou de gevolgen van de opwarming van de Noord Atlantische Oceaan teniet gedaan hebben “, zegt Y. Luzhkov.

Mijn Commentaar: De mens heeft niet het recht om zich met de Natuur te bemoeien. We kunnen alleen dat, wat noodzakelijk is voor ons bestaan, uit de Natuur consumeren en nemen, zonder er wat dan ook aan te veranderen. Dit is de enige manier om onze natuurlijke omgeving te bewaren en er in evenwicht mee te blijven.

Maar het egoïsme van de mens groeit snel, en af en toe barst het uit, waardoor we in een steeds grotere oppositie komen met de hele Natuur, omdat de Natuur altruïstisch is. Het gevolg is dat we te maken krijgen met conflicten binnen de hele menselijke samenleving en zelfs binnenin onszelf. Omdat de mens het enige egoïstische wezen is, is hij de enige die zich tegen de algemene harmonie van de Natuur verzet.
Een ander voorbeeld van de houding die ons zo eigen is, vormen de ambitieuze activisten die de wereld proberen te “repareren”. Zij zouden over de noodzaak moeten nadenken om de mensheid te corrigeren. Zie Baal HaSulam’s artikel “Vrede in de Wereld“.

De menselijke houding van verwaarlozing van en superioriteit aan de Natuur, tezamen met het gebrek aan begrip van haar voorbestemming en van de betekenis van het leven, en daarbij het menselijke verlangen om over de Natuur te heersen en haar te bezitten, leiden de mensheid onvermijdelijk tot uitsterving!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe Kunnen We Balans Met De Natuur Bereiken En Een Halt Toeroepen Aan De Opwarming Van De Aarde?
Laitman.com Post: Climate Change Impacts Human Lives, the Economy, and… the Holiday Season Flights
Kabbalah Today Article: “Global Warming—So What!?”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed