We Moeten Onderdeel Worden Van Het Systeem Van De Natuur

partDe aarde is gelijk aan één enkele cel, en net zoals alles wat erop woont, evolueert onze wereld van een competitieve individualisatie naar en levensonderhoudende interactie. Natuur illustreert historische, wereldwijde onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid van alle wezens die op aarde leven.

Het economische systeem functioneert op dezelfde manier als het menselijke lichaam. Door het lichaam als één enkel, verenigd organisme te bestuderen, kunnen we de juiste beginselen ontdekken om onszelf en onze samenleving te besturen. Deze beginselen zijn niet van nature in ons ingebouwd, maar eerder aan ons gegeven om vrij te gebruiken, opdat we ze vrijwillig onder de knie zullen krijgen en ze op onszelf zullen toepassen. We zullen dan de beginselen elimineren die schadelijk zijn voor de economie en het leven in het algemeen, en alleen die beginselen gebruiken die ons baten.

Het menselijke lichaam regenereert zijn cellen voortdurend, waarbij het dus zijn vorm behoudt en hetgeen dat het niet nodig heeft afscheidt. Het lichaam is in staat om het leven te behouden alleen onder de voorwaarde dat zijn biologische onderdelen elkaar ondersteunen en niet elkaar tegenstaan. In het verleden was de strijd om overleving het ontwikkelende principe. Echter, is de samenleving van tegenwoordig net als één enkel verenigd organisme, en als zodanig, wordt het bestuurd door een nieuw principe, dat van één enkel organisme. Dit principe stelt dat het leven gebaseerd is op de onderlinge verbinding tussen de levende systemen.

Dit is de reden waarom we in onze generatie, dienen over te gaan van het systeem van onbegrensde rivaliteit naar vrijwillige interactie. Tomeloze evolutie is beëindigd. Het systeem van de Natuur is geopenbaard en we moeten er een onderdeel van worden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel Wij Kunnen Elkaar Niet Meer Beconcurreren Omdat Wij Eén Enkel Organisme Vormen
Laitman.nl Artikel: Wat Is De Definitie Van Globalisering?
“Attaining the Unity of the Universe,” 07.07.04 – 07.13.04

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Moeten Onderdeel Worden Van Het Systeem Van De Natuur Laitman.nl Artikel: Een Spel Is Een Serieuze Aangelegenheid Laitman.nl Artikel: Het Hele Universum […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Moeten Onderdeel Worden Van Het Systeem Van De Natuur Laitman.nl Artikel: We Zijn Net Als Wervelingen In Een Rivier Laitman.com Post: We Have to Reveal […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed