We Kunnen Ophouden Met Elkaar Te Bedriegen Door Een Leiding Voor Het Licht Aan Te Leggen

pipeEen vraag die ik kreeg: Als mijn egoïsme wereldwijd is geworden, betekent dat mijn afhankelijkheid van iedereen?

Mijn Antwoord: Jouw afhankelijkheid van anderen betekent dat jij niet kunt slagen tenzij jij handelt ten bate van alle anderen. Stel ik ben taxichauffeur. Ik pik een passagier op, rijd hem naar zijn bestemming, laat hem het dubbele betalen van wat hij me verschuldigd is, geef dit geld niet op aan de belasting, maar stop het zo in mijn eigen zak. Het is helemaal van mij! Dan zal ik tenslotte merken dat ik het allemaal weer kwijt raak! Ik weet niet waar het heen is, of waarom, maar het gebeurt.

Opeens zit ik midden in de problemen: de bank bedriegt me, er gaat iets mis met mijn vrouw of mijn kinderen, mijn gezondheid gaat achteruit, alles gaat mis. Ik loop tegen duizend en één problemen en tegenslagen aan. Wat ik ook doe, en hoeveel geld er ook door mijn handen gaat, het baat niet.

Dus mensen moeten begrijpen dat ze, als ze zo doorgaan, bezig zijn met zichzelf te vernietigen. Het is niet gemakkelijk om aan mensen uit te leggen dat ze bij alles wat ze doen, rekening moeten houden met alle anderen. Dit komt doordat we een hele nieuwe wereld zijn binnengegaan, waarin we niet door kunnen gaan met het bedriegen van de belastingen of van taxipassagiers zoals in het bovenstaande voorbeeld. Dan zullen we zien dat het ons egoïstische lichaam is wat we moeten bedriegen, omdat het niet toelaat dat we met anderen rekening houden.

Kun je je voorstellen hoe groot de overgang is, waar wij doorheen moeten? Het kan alleen gedaan worden door onderwijs en opvoeding, die ons uitleggen dat we in een nieuwe wereld leven, en dat we ons aan deze nieuwe wet moeten houden. Als we dat niet doen, veroordelen we onszelf, ons gezin, onze verwanten en de hele wereld tot lijden.

Daarom moet de maatschappij beginnen met het opzetten van deze onderwijssystemen. Het lijkt misschien of ze alleen maar onderwijs geven over deze begrippen, maar in feite zullen ze verbonden zijn met het Licht, de enige kracht die onze verlangens kan corrigeren. Het zijn onze ongecorrigeerde verlangens die ons steeds terugwerpen in ons oude gedrag, en die ons om de tuin leiden, zelfs als we al anders wíllen zijn, zelfs als we al aan anderen wíllen geven. Om onze verlangens te corrigeren, hebben we een methode nodig die verbonden is met het Licht en die ons helpt om dit Licht naar ons toe te brengen. Het is als een leiding die elektriciteit regelrecht naar de consumenten brengt, naar ieder huis.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Law of Singularity
Laitman.com Post: Humanity and Nature Want the Same Thing – Unity
Laitman.com Post: The Whole World Must Learn About the New Rules of the Global World
Attaining the Worlds Beyond: “Correcting Egoism”
icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed