Was Karl Marx Een Altruïst?

building-the-third-templeEen vraag die ik ontvangen heb: Hoe is Marx tot Kabbalistische beginselen gekomen als hij zelf geen Kabbalist was? Was hij een altruïst? Is er een fundamenteel verschil tussen zijn principes en die van Baal HaSulam?

Mijn Antwoord: Kabbalah is een wetenschap. Zijn wetten zijn dezelfde in het hele universum en in alle werelden. Ze zijn de wetten van interactie tussen het Licht – de eigenschap van schenking en liefde en het verlangen – de eigenschappen van ontvangst en genot.

Kabbalah bestudeert deze wetten vanuit hun oorsprong, de Wereld van Oneindigheid, de hoogste wereld. Het bestudeert hun daling langs de 125 graden van de vijf werelden, die met onze wereld eindigen. Deze dingen worden geanalyseerd in alle Kabbalistische boeken. Om deze reden is Kabbalah de natuurkunde van de Hoogste Wereld.

We onderzoeken onze wereld door gebruik te maken van onze vijf zintuigen en onze geest, en daarna maken we een synthese van de data die we verzamelen, waardoor we stoffelijke wetenschappen krijgen. Op dezelfde manier, onthult Kabbalah hoe de krachten uit de Hoogste Wereld die het dichtst bij ons staan, naar onze wereld neerdalen en de krachten in onze wereld worden. En in feite wordt Kabbalah daarna omgezet in stoffelijke wetenschappen. Zie de artikelen “Kabbalah Vergeleken met Andere Wetenschappen” en “Kabbalah als Oorsprong van Alle Wetenschappen“.

In zijn aardse substituut, wordt de Hoogste Kracht uitgedrukt als de fysieke en chemische wetten. Dit wil zeggen, Het manifesteert zich op het “levenloze” niveau van onze wereld. Het wordt ook uitgedrukt in de biologische wetten, op het “vegetatieve” en “dierlijke” niveau van onze wereld. En uiteindelijk, vindt Het uitdrukking in de wetten van sociale en economische ontwikkeling, op het “menselijke” niveau van onze wereld.

Veel wijzen van onze wereld, die geen Kabbalist waren, hebben onze wereld bestudeerd en daarmee begrip verkregen van de beginselen van de Natuur of de Schepper. Marx was hier een van. Door de historische ontwikkeling van de mensheid te bestuderen en de moderne samenleving te onderzoeken, waarbij hij de politieke en economische statistieken gebruikte, verkreeg hij het correcte begrip van de richting waarin elke menselijke samenleving zich ontwikkelt: in de richting van de vereniging in één geheel.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Kabbalah De Oorsprong Van Alle Wetenschap
Laitman.nl Artikel: De Schepper En Natuur Zijn Hetzelfde
Laitman.com Post: Kabbalah Gives Us the Complete Template for Creating an “Incubator” for Humanity
Baal HaSulam Article: “Matter and Form in the Wisdom of Kabbalah”
The Path of Kabbalah: Chapter 3.1 “Altruism”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed