Over Genot En Lijden

Man's Relationship With the Creator Is Like a Dramatic Love StoryDe mens werd geschapen uit een verlangen om genot te ontvangen – een verlangen om door het Licht vervuld te worden. Daarom voelt hij genot of de afwezigheid ervan – het lijden. Een mens bevindt zich binnen in het allesomvattende Licht van de Schepper. In de mate waarin hij gelijk of ongelijk is aan het Licht, voelt hij genot of lijden. Daaraan stelt hij vast in welke staat hij zich bevindt.

Kabbalah geeft aan hoe men maximale gelijkheid van vorm met het Licht kan bereiken, met het doel om maximale vervulling te verkrijgen, tot en met het ontvangen van de oneindige (of onbegrensde) voldoening, waarbij hij volkomen gelijk is aan het Licht of de Schepper.

Doordat het huidige lijden wereldomvattend is, beweegt het de hele mensheid naar vereniging binnen één totale schepping, die volkomen gelijk is aan het enkele Hoogste Licht. De mens geeft uitdrukking aan zijn overeenkomst met de eigenschap van het Licht: “Goed en Doet Goed” , door te gehoorzamen aan de wet: “Hebt Uw Naaste Lief Als Uzelf”. Het lijden zal ons dwingen tot het besef dat wij deze wet moeten verwezenlijken, maar de wetenschap van Kabbalah zal ons helpen om het plan van de Natuur snel te begrijpen zonder de tegenslagen, en om bewust te streven naar vervulling van deze wet van gelijkheid aan de Goedheid. Dit zal het lijden vervangen door genot, en het zal de tijd verkorten die ervoor nodig is om een staat te bereiken die oneindig, onbegrensd en absoluut goed is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Bron Van Alle Problemen In De Wereld
Laitman.nl Artikel: De Oorsprong Van Geluk
Laitman.com Post: Kabbalah’s Method to Change the World Is Unique
Shamati #129: “Divinity in the Dust”
Attaining the World’s Beyond – Chapter 34: “Suffering Sent As Absolute Kindness”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: