Net Zoals Kabbalah, Spreekt Chardin’s Filosofie Over Het Verlangen Van De Mensheid Om In Eén Ziel Te Herenigen

Questions on Surrounding LightPierre Teilhard de Chardin (1881-1995, een Franse theoloog en filosoof, een van de ontwikkelaars van de Noösfeer Theorie): Zijn theorie is gebaseerd op Plotinus’ ideeën (205-270) over de emanatie van de Ene (een niet te bevatten Primaire Essentie, gekenmerkt als Goedheid) naar de Geest en de universele Ziel, met de daaropvolgende transformatie terug naar de Ene. Volgens Plotinus, zendt de Ene eerst de universele Geest uit, die bestaat uit een wereld van ideeën.

De Geest produceert daarna een universele Ziel, die verdeeld wordt in aparte zielen en een gevoelige wereld schept. Materie verschijnt als de laagste graad van de emanatie. Als alle wezens van de gevoelige wereld een bepaalde graad van ontwikkeling bereiken, erkennen ze hun eigen onvolledigheid en streven ze naar een vereniging. Als gevolg hiervan verwerven ze samensmelting met de Ene.

Volgens de Chardin, streeft de mens om de sfeer van de Geest binnen te gaan en in God op te lossen. Evolutie is niet geëindigd met de mens als een individu, maar gaat eerder door totdat mensheid zich verenigt in samenlevingen met een groeiend onderscheid van individuele functies, en als gevolg een groeiende graad van onderlinge verbondenheid.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Philosophy and Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed