Kwaad Dat We Niet Kunnen Corrigeren, Moet Vernietigd Worden

why-is-the-financial-crisis-bringing-more-people-to-religionEen vraag die ik ontving: Waarom steunde u “rechts” in de oorlog tussen Israël en Gaza, door te zeggen: “Als iemand je komt vermoorden, moet je hem vóór zijn en hem als eerste doden.”

Mijn Antwoord: Dit staat in de Bijbel. Het is duidelijk: als het kwaad in onze wereld niet gecorrigeerd kan worden, dan moet de bron ervan – de mens die het kwaad doet – vernietigd worden en dat is dan zijn correctie. Een mens moet zijn leven verdedigen, zelfs als hij iemand die hem wil vermoorden, moet doden. Maar tegelijk geldt dat een mens die voor de keus wordt gesteld: “Doodt iemand anders zullen wij jou doden”, zijn leven moet offeren, want anders is hij een moordenaar.

Ik steun niemand en ik veroordeel ook niemand, en als het soms lijkt dat ik bevooroordeeld ben, vraag me dan ernaar en dan zal ik proberen mijn mening en mijn gedrag te verklaren.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wat Is Er Voor Nodig Om Gecorrigeerd Te Worden?
Laitman.com Post: Are Kabbalists for War or for Peace?
Laitman.com Post: Hatred and Evil Are a Reflection of Our Inner State
Interview With the Future: Part 7- “A Lasting War”
Interview With the Future: “The Recognition of Evil”
icon for podpress  Kabbalah On Good & Evil [9:47m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed