Kunnen We De Ziektes Die Ons Treffen Elimineren?

the-spiritual-goal-is-the-same-for-everyoneDit is een brief die ik van Dr. Angelov uit Boston, V.S. ontvangen heb, een arts en lid van Bnei Baruch, waarin een antwoord gegeven wordt op de volgende vraag:

Is het mogelijk om de ziektes die ons treffen te elimineren?

Om deze vraag te beantwoorden, laten we eerst verduidelijken wat een ziekte precies is. Er is sprake van een oorzaak-gevolg-verband, die begint bij de oorzaak van de ziekte en doorgaat naar zijn symptomen. Wat bedoel ik hiermee?

Onze gedachten die niet in harmonie zijn met de natuur, beïnvloeden het centrale zenuwstelsel, wat op zijn beurt de verdere zenuwstelsels beïnvloedt, wat tot het disfunctioneren van de cellen leidt. Als gevolg hiervan, functioneren de cellen tegengesteld aan de wetten van de natuur, en dit leidt tot de ziekte die als kanker bekend staat. We zeggen dat de oorzaak stress is, maar in feite is de oorzaak gebrek aan harmonie in ons leven.

Zodra we de wetten van de natuur begrijpen en ze beginnen te volgen, zal er geen reden meer zijn voor ziektes om te verschijnen. We zullen dan vredig en gelukkig leven, zonder ziektes en artsen.

Wat is eigenlijk een arts? In het Latijn, betekent docter “leraar”. Dus een arts is iemand die de mensen zou moeten leren hoe zonder ziektes te leven! Hoeveel verschilt deze definitie van ons huidige, egoïstische medische systeem?!

We kunnen de hoofd wet van de natuur leren van onze cellen: een gezonde cel ontvangt alleen wat dat hij nodig heeft, dat wat nodig is voor zijn voortbestaan, en geeft aan de andere cellen zoveel hij kan, waarbij hij voor het hele organisme zorgt. Het tegenovergestelde hiervan is kanker, omdat de cel begint te leven, ten koste van andere cellen, waarbij het hele organisme doodt, en vervolgens zelf doodgaat.

Hetzelfde gebeurt in onze samenleving: als we boven anderen proberen uit te stijgen, en we meer consumeren om dit te bereiken. Echter heeft elke ziekte een “periode van verhulling”, als de ziekte nog niet duidelijk zichtbaar is. En als de crisis komt, manifesteren de symptomen zich reeds erg duidelijk; de samenleving heeft deze kanker al!

We moeten hier over nadenken. Ik ben een arts, en ik zou nutteloze behandeling willen vervangen door onderwijs, zodat iedereen gezond en gelukkig zal zijn. Wat denkt u erover?

Mijn Commentaar: Baal HaSulam schrijft in de “Inleiding tot het Boek van Zohar“:

Zodra het egoïsme in de wereld verdwijnt, zal de oorzaak voor alle ziektes ook verdwijnen, aangezien alle ziektes hierdoor voortgebracht worden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Hoe Is Geneeskunde Handel Geworden?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed