Kabbalah, Wetenschap en Religie Over De Schepping En Evolutie Van De Mens

spiritual-food-is-the-light-that-fills-ones-soulEen vraag die ik kreeg: U schreef dat de mens van de aap is ontstaan, wegens een spirituele gen die hij bezit. Bedoelde u dat de mens fysiek van de aap afstamt, of was het een spiritueel proces, die ertoe heeft geleid dat er een persoon met een ziel verschenen is.

Mijn Antwoord: De mens is fysiek uit de aap voortgekomen toen er een nieuwe Reshimo (gen) erin is verschenen. Echter in de spiritualiteit is een “mens” iemand die ermee is begonnen de kwaliteit van liefde en schenking te verwerven. Een persoon wordt dan Adam, wat in het Hebreeuws, “gelijk aan de Schepper” betekent. De grote Kabbalist de Ari, schrijft hier over, net zoals Baal HaSulam in hoofdstuk 3 van Talmud Eser Sefirot. Het Bijbelse verhaal over de schepping van de wereld spreekt ook over de spirituele schepping van de werelden en de mens, en in feite gaat de hele Thora hierover.

De fysieke materie was gevormd na de Big Bang, volgens de wetten van de natuur. Baal HaSulam schrijft over de geologische periodes van geleidelijke afkoeling en het opwarmen van de aarde, waarbij elke periode 30.000 jaar lang geduurd heeft. Kabbalah is een wetenschap – de natuurkunde van de Hoogste Wereld, en het spreekt andere wetenschappen niet tegen. Aan de andere hand interpreteert religie de Thora of de Bijbel, letterlijk, zonder te begrijpen dat de tekst in de Thora Kabbalistisch is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Kabbalah Explains the Emergence of Matter, the Universe and Humans
Laitman.com Post: Why Didn’t the Monkeys Come Down from the Trees?
Article: “Kabbalah as a Modern Teaching”
Booklet: “The Secret Meaning of the Bible”
Baal HaSulam Article: “A Speech for the Completion of The Zohar”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed